Zoeken

Zweden: de reis

Hallo allemaal :)

Mijn naam is Stijn Gouverne, ik ben 18 jaar en ik ben op buitenlandse stage in Zweden met als opleiding onderwijsassistent.

Vandaag om de blog te openen ga ik jullie up to date brengen met mijn nogal vreemd gelopen reis naar Göteborg.


Het begon allemaal op 28 augustus rond half 5. Lekker vroeg opstaan want wie houdt daar nou niet van? Nadat ik de trein van Heerlen naar Amsterdam had gehaald nam ik het vliegtuig van Schiphol naar Stockholm. (Helaas kon ik niet in een keer naar Göteborg vliegen omdat dit niet vanaf Schiphol mogelijk was.

Daar eenmaal aangekomen en wachtend bij de gate naar Göteborg was ik vrij moe geworden na een reis die inmiddels al meer dan 4 uur duurde. Ik had de avond van tevoren even goed gedag gezegd tegen mijn vrienden en dit kwam mij dan ook nog tegen.

Ik dacht ik ga even lekker een dutje doen bij de gate aangezien ik toch nog 1.5 uur de tijd had voordat het vliegtuig ging boarden. Dit bleek een zeer grote fout te zijn.

Mij kennende kan ik door een bomaanslag heenslapen, niets maakt mij wakker. Dus zodra ik dan ook eindelijk wakker werd, was het vliegtuig al op de startbaan klaar om op te stijgen.

Ik haastte mij nog naar de gate maar ik kon niet meer instappen waar mij verteld werd dat ik naar de check-in balie moest gaan om daar te kijken wat ze voor mij konden doen.

Rennend over het vliegveld kwam ik dan aan bij de check-in balie, die mij vervolgens zei dat ik niet meer kan boarden (alsof ik dat nog niet wist). Hij heeft de cockpit gebeld met de boodschap dat ik op het vliegveld was en vroeg of er nog opties waren anders dan opstijgen. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat ze het vliegtuig aan de kant zouden zetten en dat er vervolgens een team het bagageruim binnenging om vervolgens mijn tas te gaan zoeken. Ik kon helaas wederom niet alsnog instappen. Na een goede beschrijving van mijn tas te hebben gegeven, kreeg de man achter de balie een telefoontje dat het koffer was gevonden (na 10 minuten). In totaal heb ik het vliegtuig een half uur vertraging bezorgd, allemaal omdat ik ''even een dutje wou doen''.

Eenmaal mijn koffer weer in de handen trad het volgende probleem op: De boete die ik moest gaan betalen en het nieuwe ticket kopen. Ik heb niet gevraagd hoeveel dit zou kosten omdat ik het simpelweg niet eens wou weten. Na een tijdje kijken of er niet alsnog een andere optie was, was dezelfde man achter de balie die mij niet meer op het vliegtuig liet mijn redder in nood. Hij had geregeld dat ik op een vlucht later die dag werd gezet (overgeplaatst i.p.v. opnieuw boeken dus). Deze vertrok om 20.50. Helaas betekende dit wel dat ik een hele dag op het vliegtuig mijzelf maar eens moest zien te vermaken. Dit lukte opzich prima aangezien ik dus weer even kon slapen :P.

Toen er dan eindelijk een einde kwam aan het Netflixen en slapen, kon ik dan toch eindelijk boarden voor de vlucht van Stockholm naar Göteborg.


Daar aangekomen rond een uur of 11 's avonds, was het gelukkig niet heel ver meer van het vliegveld naar het stadscentrum waar ik vervolgens een tram naar mijn kamer kon nemen.

Ik had de meeste andere bewoners al ontmoet; 3 Indiërs die voor een paar jaar voor Volvo werken. Maar er was ook een nieuw gezicht. Een Ier genaamd Conor, ik heb de laatste dagen al veel met hem gedaan van samen de stad verkennen tot aan een avondje in de pub.

Natuurlijk is het meeste bier in Zweden peperduur maar hij had wat leuke pubs in zijn gedachte waar het prima te betalen was.

Nu deze week nog even genieten van de vakantie en voorbereidingen maken voor mijn eerste stageweek op The English School Gothenburg.


Groetjes:


Stijn Gouverne


#Zweden #BLStage #VliegtuigGemist #Göteborg
157 keer bekeken1 reactie