Zoeken
  • Carlina

Work, Work & … Work! #Blog2


Hiii,


In mijn vorige blog heb ik geschreven over mijn aankomst in Valencia en wat ik de eerste paar daagjes heb gedaan.


In deze blog neem ik jullie mee naar stage. Hoe was mijn eerste werkdag? Hoe ziet mijn dag eruit? Wat zijn mijn werkzaamheden? Hoe heb ik mij voorbereid op mijn werkzaamheden?Hoe was mijn eerste werkdag?

Voordat mijn eerste werkdag begon, ben ik een paar dagen van te voren langs geweest bij het bedrijf bedrijf om kennis te maken met iedereen. Mijn eerste indruk van het bedrijf en het personeel was erg positief. Iedereen kwam mij leuk begroeten en vroegen al meteen wat ik van Valencia vond en hoe mijn vlucht was verlopen.


Nou, maandag 10 februari was mijn eerste werkdag. Ik vond het stiekem toch wel erg spannend om aan dit avontuur te beginnen. De eerste dag was het vooral kennis maken met het bedrijf, personeel en de werkzaamheden. Ook hebben we mijn stageopdrachten nog een keer doorgenomen en ben ik rustig begonnen aan mijn werkzaamheden.


Nadat mijn eerste werkdag erop zat, vond ik het toch een beetje zwaar, maar dit kwam vooral door de pauzes en de lange werkdagen. Gelukkig ben ik hier nu wel al aan gewend!Hoe ziet mijn dag eruit?

Op een doordeweekse dag, gaat mijn wekker om 07.00 uur. Klaarmaken, ontbijten en om 08.00 uur vertrek ik naar mijn stage. Mijn werkdag begint om 08.45 uur en stopt om 18.00 uur. Als ik de metro op tijd haal... ben ik om 18.45 thuis! Eenmaal thuis moet ik snel koken en na het eten kijken we meestal een film of spelen we nog een spelletje. Dan is het weer tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag gaat de wekker weer om 07.00 uur.Hoe heb ik me voorbereid op mijn werkzaamheden?

Ik heb voordat ik op stage ben gegaan, goed onderzoek gedaan naar het bedrijf. Zo was ik op de hoogte van de "basics" van het bedrijf. Verder heb ik me eigenlijk niet echt voorbereid, het enige wat ik dacht was: "Ik laat het op me afkomen." Wat uiteindelijk ook een goede beslissing is geweest.


Op stage helpen ze je erg goed met de opdrachten die je moet maken. Ik heb dagelijks een gesprek met mijn stagebegeleider over zowel mijn stageopdrachten als mijn werkzaamheden. Ook heb ik tussendoor veel docenten gebeld voor advies (sorry mevrouw Lendfers..).Wat zijn mijn werkzaamheden?

Dit verschilt eigenlijk per dag. Ik heb een aantal afspraken gemaakt met mijn stagebegeleider, waardoor ik mijn stage uren goed kan indelen. Ik werk nu van 8.45 tot 14.00 uur aan het vertalen van de website, het schrijven van blogs en het maken van social media content. Van 15.00 tot 18.00 uur ben ik bezig aan mijn stageopdrachten.


Op sommige dagen ben ik meer bezig met het vertalen van de website en op andere dagen ben ik langer bezig met het creëren van online content.Het bedrijf waar ik stage loop is een hechte groep. Elke vrijdag gaan we samen ergens lunchen en praten we even bij over het weekend etc.


Till next time!

Als je vragen hebt kun je me altijd een berichtje sturen!

INSTAGRAM: xoxocarlina

YOUTUBE: EveryDayZC

10 keer bekeken0 reacties