Zoeken

werkzaamheden #blog 5

De dag begint om 09:30 dan komen de kinderen naar school.

Ze beginnen met 15 min lezen ik ga dan met de kleinste van de school het boekje voorlezen of over de plaatjes in het boek vertellen. Daarna gaan ze rekenen de methode van rekenen is rekenrijk. Groep 1 ga ik dan samen mee leerzame en leuke rekenwerkjes maken de meeste heb ik gevonden via kleuteridee via deze site vind je makkelijk en veel vormen van opdrachten voor kleuters. Ik probeer dan werkjes te zoeken voor cijferherkenning en tellen.

Daarna ga ik een creatieve opdracht doen zoals puzzelen of schilderen/kleuren. Daarna eten we gezamenlijk met de hele bassischool ons fruit of brood. In de pauze sta ik buiten met een andere leerkracht toezicht te houden.

Na de pauze gaan we werken met de leessleutel. Dan ondersteun ik de leerkracht door in groepjes met kinderen apart te werken. Voor groep 1 is er Raai de kraai en Lin de spin die samen met de kinderen leest en opdrachten over de bijbehorende thema's maakt. De groepen 3t/m8 gaan hierna door met spelling en schrijven daarbij ondersteun ik door bijvoorbeeld dictees af te nemen of schrijven nakijken. Groep 1 mag dan in de speelhoek spelen. Hierna volgt de grote pauze.


Na de pauze krijgen de kinderen Portugese les hier kan ik ook aan mee doen om nog een beetje Portugees te leren. Na Portugees volgen de ateliers dit doen ze samen in groepjes van de onderbouw tot de bovenbouw gemengd. Hierbij gaan ze knutselen of verslagen maken over wat ze geleerd hebben over de thema's die ze in de week krijgen. Iedere week is een ander thema zoals bijvoorbeeld: verleden, toekomst, leven op mars en het fantasie rijk. Dit doen ze de hele middag. Hierna worden de kinderen opgehaald door hun ouders en gaan ze naar huis.
2 keer bekeken0 reacties