Zoeken

Werkzaamheden

De tijd gaat sneller dan verwacht, inmiddels zit ik al 3 weken in Berlijn. Het besef dat ik in het buitenland stage loop en hier ook nog voorlopig zal blijven is inmiddels bezonken. Waar het in het begin nog even spannend was, van ga ik het naar mijn zin krijgen en mij op mijn gemak voelen. Kan ik antwoorden met een grote JA. De taal barrière waar ik het meeste tegen op keek valt uiteindelijk nog reuze mee. Mijn Duits is beter dan dat ik van te voren had verwacht. Er zit ook niet anders op, hier moet en zal ik Duits praten. Mijn collega´s houden hier gelukkig ook rekening mee. Ze zullen tegen mij rustiger praten en het op soms een keer extra uitleggen indien ik het niet begrijp. Dit geeft mijzelf ook meer zelfvertrouwen want ze begrijpen dat mijn woorden keuze misschien niet heel logische zal zijn.


De eerste 3 werkweken zitten er inmiddels ook op. De eerste week stond ik in Tropical Garden, het ´betere´ restaurant van Tropical Island. De plaats waar ik ook voor gesolliciteerd had. De 2de week moest ik gaan werken in de andere restaurants, aangezien de Chef met vakantie was. Hierdoor wilde hij dat ik ook kennis maakte met de andere facetten van de gastronomie. Dit was leuk voor een keer, maar al snel kwam ik erachter dat het niet zo mijn ding was. Grotendeels stond ik achter de kassa, gerechten invoeren en afrekenen. Ik kreeg het idee dat ik achter de kassa zat bij de supermarkt. Gelukkig mocht ik na een week alweer terug naar Tropical Garden. Hier zit ik meer op mijn plaats, meer interactie met de gasten en meer beweging. Mijn werkdiensten begonnen altijd om 15:00 tot 23:30 met een half uur pauze. Vanaf 3 uur was direct volle bak knallen tot 4 om te zorgen dat alles klaar staat voor de Happy Hour en dat het restaurant klaar was voor het service van 17:00. Tussen 4 en 5 zijn alle drankjes namelijk 1 +1 gratis. Hierdoor is het extra druk en staan we met 4 man achter de bar. Na 5 uur krijgt iedereen dan ook een half uur pauze, snel wat eten in de kantine en dan het avond service in.


Naast al het werken ben ik veel te vinden in de sportschool en zwembad. Als medewerker heb je namelijk 24/7 kosteloos toegang tot deze 2 faciliteiten. Hierdoor kan ik mijn conditie op pijl houden en ben ik gemotiveerd om van mijn kamer af te komen. Voor de rest is het helaas niet te veel te doen in de buurt. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op 45 minuten fietsen van mijn kamer, hier ga ik dan ook alleen naar toe wanneer ik een vrije dag heb.

24 keer bekeken0 reacties