Zoeken

Wat ik heb geleerd:

Wat ik heb geleerd tijdens mijn stage in Gran Canaria? Zo ontzettend veel.

Ik ben als een heel ander persoon weer terug naar Nederland gekomen en (positief) heel erg veranderd.


Ik heb geleerd om voor mijzelf te zorgen en zelfstandig te leven: boodschappen doen, eten maken, de was doen, schoonmaken en optijd afspraken nakomen.

Ik heb mezelf durven open te stellen voor andere collega's en stagiaires en daardoor vrienden voor het leven gemaakt.


Mijn grootste struikelblok gedurende de opleiding was het durven, het durven afstappen op mensen, praatjes maken en mijn mening geven. In het restaurant van het hotel en aan de receptie ben ik volop spontaan met de gasten gaan praten in allerlei talen en soms verbaasde ik mijzelf hier zelfs mee. Ik had in het begin niet eens door dat ik steeds opener werdt totdat ik steeds meer complimentjes begon te krijgen van zowel de gasten als mijn collega's en dat deed mij erg goed.

Ook qua talen heb ik enorm veel geleerd, Nederlands en Engels kon ik natuurlijk al maar door Duits te praten met de gasten en Spaans met de collega's en locals zijn deze 2 talen ook heel erg vooruit gegaan.

In het begin kon ik nog net goedendag zeggen in het Spaans en nu kan ik hele gesprekken voeren, hier ben ik heel blij mee en zal ik ook zeker blijven oefenen zodat het niet verwaterd!


Niet alleen praktische dingen heb ik geleerd in mijn stageperiode, ook ben ik mij gaan verdiepen in de cultuur van de Canarische Eilanden, ik heb een aantal traditionele feestdagen mogen meemaken en de gesprekken met de locals hebben er voor gezorgd dat ik mij daar echt thuis voelde. Ik heb veel geleerd over het eiland en de geschiedenis ervan en ben erachter gekomen dat het meer te bieden heeft dan zon zee en strand.Ik ben in mijn eentje naar Gran Canaria gegaan voor 15 weken op 18 jarige leeftijd, en hoewel dit voor sommige mensen heel normaal klinkt, en voor anderen juist weer heel onwerkelijk ben ik zo ontzettend blij dat ik dit avontuur ben aangegaan. Het was zeker niet altijd makkelijk maar ik kan het iedere student aanraden mocht je deze kans krijgen, het is een ervaring die je nooit van je leven zult vergeten en waar je jezelf heel dankbaar voor gaat zijn.Ik ben in ieder geval heel blij dat ik dit gedaan heb en trots op mijzelf voor hoeveel sterker als persoon ik hieruit ben gekomen.

Een deel van mij zal altijd in Gran Canaria blijven❤️🇮🇨

22 keer bekeken0 reacties