Zoeken

Wat ik geleerd heb van deze ervaring

Dit blog heb ik niet direct geschreven na de stageperiode omdat ik in de praktijk pas na langere tijd merk en zelf kan zien wat ik geleerd heb, dit zijn een paar punten waarin ik eerlijk en open mijn verbeterde competenties benoem:

- Ik Accepteer veel meer dan voorheen, dit bedoel ik in een zin dat ik mijn temperament niet meer onbezonnen uit maar veel bewuster nadenk over wat ik doe en wat ik zeg. Dit betekent niet dat ik sneaky ben geworden, ik ben wijzer en slimmer geworden.


- Geduld was bij mij ver te zoeken, en ja in Spanje ligt het tempo iets anders. Dit was echt wennen voor mij, maar heb hierdoor wel veel meer geduld ontwikkeld.

- Doorzettingsvermogen is enorm gestegen, niet alleen vanwege het feit dat ik een afwisselend zware periode achter de rug heb en overleefd maar ook vanwege de life-tricks die ik van mijn medemensen heb geleerd op het eiland over de kijk op het leven en doorzetten. (cliché maar waar)

- Zelfstandigheid, ik heb geleerd dat je de momenten moet pakken die je pakken kunt, zelfstandigheid is hard, het vraagt discipline en veel tijd. Ik weet dankzij deze stage dat ik die discipline heb en van de vrijheid die ik daardoor creëer geniet.

- Perfectionist, voordat ik deze stage inging wilde ik dat alles perfect ging, gaat en was, echter ben ik erachter gekomen dat dit geen realistische gedachte is. Ik heb geleerd dat je niet alles onder controle kan hebben en dat je door zure appels heen moet bijten om iets te bereiken. Ik hap nu niet meer om iets compleet naar mijn zin te drijven, ik ben koppig maar probeer dit positief in te zetten in alle nodige situaties.

- Doelen, het vormen van doelen is belangrijk, dit heb ik ook kunnen zien tijdens deze stage.

Rondlopen als een kip zonder kop zonder dat je weet waarom je iets doen en waarvoor je het uiteindelijk doet brengt je niks, hoe meer ik mij realiseerde dat ik leer van iedere situatie en ik mij dat ook als doel stelde als het soms lastig was, hoe beter dat gaat en hoe meer ik bereik.

- ''Don't f*ck with me mentaliteit'', hoe je het ook wil brengen, dit heb je echt nodig wil je dat er niet over je heen word gelopen. Ik had een vrij lastige relatie met mijn twee base managers, ik kon er niet ECHT goed mee overweg, dit heb ik opgelost door openheid te tonen over wat mij dwars zat en hen ook de kans geven om dat te tonen. Deze gesprekken hadden natuurlijk aanleidingen waarbij ik heb laten blijken dat van mij geen misbruik word gemaakt kan worden en dat er waardigheid en respect wederzijds moet worden getoond en gegeven.

- Aanpassingsvermogen op situaties, ik heb geleerd dat er ALTIJD oplossingen zijn het gaat er puur om hoe je je aanpast op die bepaalde situatie. Ik kan wel zeggen dat ik minder egoïstisch ben geworden dankzij deze stage en effectiever aan belangrijke belangen van andere denk.

- Verkoop-skills zijn zeker verbeterd in verschillende talen, Duits, Frans, Engels en Spaans.

- Management skills, delegeren op verschillende en goede manieren en communiceren.

- Duiken, wat een geweldige sport, momenteel ben ik Advanced Adventurer en ben al 30M diep mogen gaan.

- Samenwerkingsverband in multi-culturele zin is verbeterd

Buitenland

Het buitenland is spannend en aanlokkelijk en hoe zeer ik deze ervaring voor iedereen aanraad wil ik ook zeggen dat het een stuk harder is om als niet-local te opereren in een onbekend gebied. Je bent een buitenlander, je wordt zo behandeld, dit kan niet leuk zijn wees daar bewust van!

Doe een buitenland ervaring zoals dit als jij er klaar voor bent, maar OOK als je DENKT dat je er nog niet klaar voor bent. Veel mensen denken dat ze dit misschien niet kunnen, het gaat echter alleen om je mind-set en inzet, DOEN!

Nederland is regels, protocollen en comfort zone. Stap daar eens uit en zie hoe goed je het hebt, ik heb dit ervaren en zie hoe fijn wij in Nederland het hebben nu nog veel meer dan voorheen.

Ik ga International Business op HBO studeren volgend schooljaar, deze ervaring het mij geholpen die keuze te maken omdat ik enorm van verschillende culturen houd en dat heb ik hier in een multi-culti team echt heb kunnen merken.


Credits:

Said Laouaji,

Zonder deze ondernemende docent en voor mij mentor was ik nooit op deze leerzame ervaring ingesprongen. Ontzettend bedankt voor het uiteindelijk (overhalen) om dit te mogen doen en ook bedankt voor het vertrouwen. Ik weet zeker dat ArcusGoesInternational een succes wordt met u en Verena aan het roer.

Sorush Brandenburg,

Vriend, collega en huisgenoot, ik wens jou heel veel goeds toe in de toekomst.

Ik wil jou daarnaast bedanken voor de eerlijke feedback die jij mij gegeven hebt tijdens deze periode, omdat wij karakteristiek zo verschillend zijn hebben we juist zoveel aan elkaar gehad op dit vlak.


Organisaties,

Arcus en Erasmus, bedankt voor de mogelijkheid om deze ervaring op te doen.


Deze ervaring heeft mij:

- Betere keuzes leren maken.

- Volwassener gemaakt op sociale en werkvlakken.

- Doen beseffen dat je er altijd iets van kunt en moet maken in het leven.


26 keer bekeken0 reacties