Zoeken

Wat heb ik geleerd? ~ blog 10

Wat heb ik geleerd? Het antwoord: veel. Ik heb geleerd in de Front Office, een beetje in de bediening, sociaal, bij de skischool en hoe ik voor me zelf moet zorgen.


Front Office: hier heb ik geleerd om achter de receptie te zitten en mensen in te checken en uit. Mensen te helpen met informatie. Mijn talen geoefend en veel administratief werk. Veel verschillende dingen die je steeds stapje voor stapje leert.

Bediening: in de bediening ben ik steeds beter en zelfverzekerder naar de gasten toegestapt en geholpen. Op het laatste maakte ik zelf de flessen wijn open en liet ik de mensen proeven en schonk ik het in, alle etiketten ervan heb ik ook geleerd wat ik niet wist. Ik hier waren de talen erg belangrijk. Aan de ene tafel zaten Nederlanders, daar Duitsers, daar Engelsen en ook nog Limburgers. Op een drukke avond wisselen tussen 4 talen was soms wel verwarrend en pittig.

Sociaal: op sociaal gebied ben ik vooruit gegaan. Je bent er alleen, maak je daar geen vrienden dan blijf je ook alleen. Dus zul je zelf ervoor moeten zorgen dat je meegaat met activiteiten en vrienden maakt. En dat is me zeker gelukt. Een meisje uit Nieuw-Zeeland, eentje uit Schotland, Wales, Nederlanders, Oostenrijkers en een paar die in Spanje wonen.

Bij de skischool: thuis doe ik vrijwilligerswerk bij de scouting en geef ik leiding bij de 4-6 jarige. Bij de skischool had ik kindjes tussen de 1 en 6 jaar. Veel jonger dus. Wat doe je als een kindje begint te huilen? en Hoe hou je 5 kinderen 3 uur langbezig in de kinderopvang? Op dat laatste kan ik een goed antwoord geven, Peppa Pig. Zet Peppa Pig op en alle kindjes zijn stil ook als ze aan het huilen zijn. Maar als kindjes aan het huilen zijn kun je ze het beste zelf troosten. Als er 3 tegelijk huilen kun je het nog altijd proberen maar ik spreek nu uit ervaring dat Peppa Pig het wondermiddel is, oja trouwens gummi beertjes helpen ook ontzettend goed.

Voor me zelf zorgen: niemand zet ’s morgens je ontbijt klaar of doet je was. Boodschappen doen voor 1 persoon is ook even wennen. Ook merkte ik dat ik het moeilijk vond om alleen dingen te gaan doen. Meestal deed ik de was in de avond als ik vrij was. En deed ik op vrijdagavond mijn boterhammen smeren voor zaterdagmorgen als ontbijt en middageten. Mijn kamertje was niet zo groot dus waar ga je de was ophangen. Aan de stang waar het was gordijn ophangt en de sokken op de kledinghaakjes hangen en die aan de stoel. Het gordijn voor het raam laat ontzettend veel licht door, dan hangen we er maar een zwarte deken voor en ik heb weinig opbergruimte. Ik maak van een kartonnen doos wel een kastje. Ik werd er erg creatief van.


Op een stage leer je ontzettend veel. In het buitenland nog meer. Maar ik wil afsluiten met dat dit een ongelooflijke mooie en leerzame ervaring was. Ik zal hier altijd goed naar kunnen terugkijken en ik zal iedereen aanraden om dit te doen.

13 keer bekeken0 reacties