Zoeken

Wat een schijt in deze Corona tijd!

Bijgewerkt: apr 28

In het begin konden we maar niet wachten tot het eindelijk 2020 werd en nu hopen we allemaal dat het zo snel mogelijk voorbij zal zijn. 2020 Het jaar van de Corona pandemie. Je las het in de krant of hoorde het in de radio of tv, "het coronavirus". Toch nam je het niet waar "och, het komt wel goed, het is maar in Azië". Hoe het invloed heeft op mijn tweede maand in het Verenigd Koninkrijk.

Maart was de tweede maand voor mijn stage in het buitenland. Tijdens het winkelen voelde het zich "onmenselijk" aan, lege schappen, mensen met mondkappen aan en honderden meters aan rijen voor de ingang van de winkel. Ik hield iedere dag de cijfers in de gaten hoeveel geïnfecteerde en hoeveel doden er nieuw waren. Gelukkig ging het niet supersnel omhoog. En schijnbaar is het belangrijkste wat mensen nodig hebben tijdens een Pandemie: wc-papier! Dit zorgt voor paniek in de hele wereld want zonder wc-papier kunnen we in feite niet rustig schijten. Gelukkig toen ik naar de winkel ging hadden ze er nog in de schappen liggen. Koop je meer dan twee pakken? Dan wordt het ingehouden bij de kassa. Hieronder een bizarre opname van de rijen om 6 uur 's ochtends voor de supermarkt.
De eerste twee weken gaan voorbij, Engeland begint maatregelen te nemen, 2m afstand! Ik word door mijn stagecoördinator van school gebeld, "Jan, je hebt de optie of naar huis komen of daar blijven?". Dit was voor mij natuurlijk duidelijk, nadat ik zo lang heb gestreden voor een stage in het buitenland, ga ik dit zeker niet opgeven. Ik besluit om hier te blijven en mijn stage door te voeren. Echter dit betekent dat mijn verzekering van school vervalt. Je merkt dagelijks de spanning een beetje stijgen op de straat en in de supermarkten, mensen maken grote bochten en veel mensen lopen met mondkapjes of handschoenen rond. Dagelijks sterven er rond de 400 mensen en zij er duizenden nieuwe geïnfecteerde. Hoe gaat het nu verder? Mijn baas wil graag met mij praten. Het risico dat iemand het virus kan krijgen wordt steeds groter, ik woon in een huis met 5 andere mensen, die verdeeld in London werken. (Hieraan toegevoegd hoe het huis en mijn kamer eruit ziet waar ik woon.) Aangezien het bedrijf waar ik werk een studio in de tuin is (van de baas), ben ik snel in aanraking met zijn familie.Hier moet een oplossing voor komen. En Proost! De twee eigenaren maken een kamer voor mij vrij en laten mij in hun huis wonen, daar woon ik nu met Suzanne (bazin), James (baas), Nancy (dochter), Franky (zoon) en Luca (andere medewerker). De eigenaren zijn zeer gast vrij en vinden het geen probleem dat ik bij hun kom wonen. Zo kan ik gewoon nog mijn stage volgen en in London zijn, Gaaf toch! James besluit een tafeltennis is het huis op te zetten samen met een dartbord. Dagelijks wordt er in de pauze/na werk even gespeeld. De werksfeer en de sfeer in het huis is Super! Ook hebben we teams gemaakt, wie welke avond afruimt of kookt, zo kunnen we wat stress van Suzanne en James afpakken. In het begin was het "gewoon" een stage, maar nu moet ik zeggen: "ik ben dankbaar voor waar ik terecht ben gekomen en hoe super het bedrijf is, ik heb het super naar mijn zin en zal deze tijd niet vergeten".Wil je weten hoe ik Donald Trump ontmoet tijdens het darten? Houd dan de blog in de gaten. Snel zal mijn 5e over mijn derde maand gepost worden


To be continued...

39 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00