Zoeken

Wat doet een docent in zijn vakantie? Bijscholen!

Bijgewerkt: 31 aug 2019

Hoe?...Door het bezoeken van musea en door bijvoorbeeld een vierdaagse cursus Sign painting van de goeroe Sign painter Mike Meyer te volgen. Deze cursus vindt plaats bij Scriptorium in Berlijn dat door de kalligrafie -en tattoo artist Adam (Theosone) wordt gerund. Dat doe je niet zomaar even…

Voor vertrek hebben we onder leiding van Bart Zimmermanns onze basics nog een keer opgefrist. Hoe zat dat met verfdikte? Even de motoriek weer in de flow brengen. Waar doe je dat beter dan tegen de muur bij hem thuis? (Oeps, even een vlekje wegwerken).

Bedankt Bart! Ook voor de whisky ter afsluiting en de voortreffelijke Borsjt (memories, memories :-)...). We gaan zelfverzekerder naar Berlijn om de goeroe van handlettering de hand te schudden.


Workshop Signpainting Mike Meyer: https://betterletters.co/workshops/

Locatie bedrijf Scriptorium -> www.scriptoriumberlin.com

Adam Theosone, “Theosone” -> Instagram: https://www.instagram.com/theosone/?hl=nl

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCKXFSu7xhXGC8XvgcCSbJXw

Cycling Friday


Fietsen is leuk! En al helemaal wanneer het verkeer je hoofdpijn verzorgt en de fiets (klimaatneutraal) de enige snelle vervoerder blijkt te zijn. We fietsen elke ochtend ‘frisch und munter’ naar onze werkplek. Laat de wijze levens -en beroepslessen maar komen!

Het je eigen maken van nieuwe dingen zoals werken met de Mahlstock kunnen frustrerend, vermoeiend of gewoon strontvervelend zijn. Dagen worden dan uitputtende dagen. Maar als dan blijkt dat volhouden iets oplevert, of zoals Mike Meyer ons herhaald toefluistert: “Practice makes perfect. No, no that’s a lie. Practice makes progress!” dan wordt het confronterend leuk. Confronterend omdat je als docent alles wat je tegen je studenten zegt je ook tegen jezelf hoort te zeggen. “Het gaat niet om het product, het gaat om het proces!” “Maak meer fouten, daar leer je van.” Dus, “Verena, doe niet zo gefrustreerd en kloot verder!” Uiteindelijk zegt Henk tegen Mike: “This Mahlstock felt like a wheelchair at first. Now it’s like rollerblades!”

Leren is dan uitputtend leuk. Uitputtend als vermoeiend, maar vooral uit puttend zoals in uit-de-put-en-dan. Als het dan lukt komt de adrenaline, dopamine vrij. Helemaal euforisch doe ik mijn dansje om de “S” die ik super gelukt vind.
Leren is uitputtend leuk. Mike laat me de waarde van anekdotes zien. Die korte verhaaltjes uit zijn praktijk die illustreren waarom je als student moet doen wat hij voordoet of waarom je dingen aan moeten pakken zoals hij je aanraadt. Heel illustratief, dus begrijpelijk voor beelddenkers. Doe ik dat ook in mijn praktijk? Doe ik het genoeg? Kan het nog meer? Hoe kunnen we onze lessen beter maken voor onze studenten?
240 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00