Zoeken

Wachten op mijn studie resultaten . . . . en dan naar het 2e STUDIEJAARNorthampton | United Kingdom 24.06.2020

Mijn 1e studiejaar POPULAR MUSIC aan de Universiteit van Northampton zit er bijna op. Alle opdrachten, essays en toetsen zijn gemaakt. De eerste resultaten zijn heel erg positief zodat ik me kan gaan voorbereiden op het 2e studiejaar. Ik kan niet in mijn huidige studentenkamer op campus blijven. Dat zou wel heel erg tof zijn maar, tijdens de zomermaanden moeten alle kamers leeg worden gemaakt. De campus en universiteitsgebouwen gaan dan op slot. Voor volgend studiejaar heb ik wel al een kamer toegewezen gekregen op studentencomplex St. John. Dat betekent alles inpakken – dozen stallen – en in september weer uitpakken. Ik heb geen minuut spijt gehad van deze stap naar Engeland. Wat een geweldig ERASMUS jaar. Nieuwe mensen leren kennen en investeren in mijn muziek carrière. Wat een mooi fundament heb ik kunnen leggen met deze beurs voor het vervolg van mijn studie . . . . . en dan het einde van studiejaar 2019/2020. Het CORONA virus, de LOCKDOWN en de wereldwijde solidariteit voor de BLACK LIVES MATTER campagne.

De grote winkelketens zijn in Engeland sinds 15 juni weer open voor het publiek. Vanaf vandaag – 24 juni – wordt er een ‘mobile testing unit’ geopend in Northampton. En dan al die hartverwarmende acties voor de NHS medewerkers. (National Health Service) Barret & David Wilson Homes heeft 1000 maaltijden gedoneerd voor zorgpersoneel dat diensten van 12 uur per dag draait. De professionele rugbyers van The Northampton Saints hebben speciale videoboodschappen ingesproken voor het zorgpersoneel, hun kinderen en families.

Wordt het oude normaal weer normaal of toch niet? Het dagelijks leven komt weer op gang, net zoals in Nederland. Er wordt weer gevoetbald. ‘The Cobblers’ uit Northampton hebben zich dit weekend geplaatst voor de play offs tegen Cheltenham Town. Net als in Duitsland wordt er gespeeld zonder publiek. De tribunes zijn volgeplakt met foto’s van de seizoenkaart houders. Vanaf 4 juli gaan de deuren van de pubs en restaurants weer open. Ook zullen de haarsalons overuren gaan draaien. Social Distancing wordt aangepast van 2 naar 1 meter. Wij mogen bijna weer knuffelen.

Wereldwijd wordt de campagne BLACK LIVES MATTER ondersteunt. Ook in Northampton zijn de mensen solidair en protesteren vredig tegen racisme.

Ik zal zeker nog een blog & vlog maken zodra ik alle resultaten van dit studiejaar heb ontvangen en ik mijn vakantie mag inluiden. Nog eens terugkijken op een leerzaam en geweldig jaar waarin ik fantastische mensen heb mogen leren kennen.

Stay Safe | Shannon X


364 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar