Zoeken

Voorbereidingen

Dingen die ik moest regelen voordat ik op buitenlandse stage ging:

Veel tieners denken eraan om tijdens hun opleiding naar het buitenland te gaan om meerdere redenen. De een wilt dit alleen doen, de ander met een vriendengroep. Maar welk van deze opties je ook kiest zijn er dingen die je moet doen voordat je kunt gaan. In deze blog staat alles wat ik heb moeten regelen voordat ik op buitenlandse stage kon:


1. Stageplaats regelen

Deze stap is natuurlijk vrij logisch, je kunt niet naar het buitenland voor stage als je geen stageplaats hebt.

2. Huizing regelen

Of het nu een appartement, een kamer of een doos onder de brug is, je moet natuurlijk ook een plek hebben om na een drukke dag op stage even tot rust te komen.

3. Alle papieren laten ondertekenen.

Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen. Er is voor elke opleiding een buitenlandse stage docent die je hier graag bij helpt. Deze moeten ook door het stageadres worden ondertekend.

4. Taalcursus aanschaffen?

Persoonlijk heb ik een taalcursus aangeschaft in de vorm van een app om de taal te leren. (Zweeds in mijn geval.) Je hoeft dit niet per se te doen maar persoonlijk leek dit mij wel handig.

5. De reis boeken

Je moet natuurlijk ook uiteindelijk van A naar B zien te komen. Ik heb dit gedaan d.m.v. een vliegticket te boeken en het ov te checken in het land waar ik naartoe ging. In mijn geval waren er in de stad genoeg trams die je door de hele stad nemen.

6. Een cv maken

Deze om tijdens de eerste ontmoeting aan je nieuwe stagedocent te laten zien en zo al je goede kanten te laten zien.

Ik heb al deze stappen in een vrij korte tijd kunnen maken door de hulp van mijn BL stage docent. Als je ergens vragen over hebt of twijfels hebt zijn dit de mensen die je daar het beste bij kunnen helpen.

That’s it, ready to go and don’t forget to smile :D


23 keer bekeken0 reacties