Zoeken
  • Vista MZ

Vista MZ goes Nottingham, day 3

Inmiddels de derde dag hier en weer een goedgevuld programma.

We starten in de ochtend met een tweetal hoorcolleges.


Het ene hoorcollege gaat over Stage Theorists/ Freud and Erik Erikson.

Hier wordt ingegaan op de overeenkomsten en verschillen als het gaat om de overtuigingen van deze grondleggers over de psychoseksuele en psychosociale theorie.


Daarnaast is er een hoorcollege/meeting met studenten om de praktische Skills van een Social Worker toe te passen bij elkaar.

Bij het praktische gedeelte kunnen we helaas niet aanwezig zijn. Dit ivm het persoonlijke karakter van dit rollenspel.


In de middag staat er een werkbezoek gepland bij 'Framework', een instelling die verschillende mensen opvangt met mental health issues. Te denken valt dan aan daklozen, mensen met een verslaving of een psychiatrische achtergrond.

De doelstelling van deze instelling is, dat iedereen recht heeft op hulp en ook in eigen kracht mag staan. En dat iedereen die eigen kracht bezit. Vanuit dat standpunt, proberen ze de mensen weer een toekomstperspectief te geven.


We hebben een interessant gesprek met Carl Colton en Pete Gibson van Framework en ontmoeten daar een pas afgestudeerde Social Worker van Nottingham Trent University.

Uiteraard stellen we de vraag, welke vaardigheden moet een Social Worker bezitten om dit werk te kunnen doen?


Carl geeft een duidelijk antwoord; Emotional Intelligence! Met andere woorden; op welke manier ga je om met de emoties van jezelf en van anderen. En welke persoonlijkheidskenmerken komen daar dan bij kijken? Een interessante discussie waar niet meteen een eenduidig antwoord op is. De vraag is namelijk, hoe kun je, die emotionele intelligentie meten? En is dat iets wat je kunt leren of vergroten? En belangrijker nog, is onze doelgroep, gezien hun leeftijd in staat om emotioneel intelligent te zijn of dat te leren?

Interessante vragen, waar we als team MZ ons over mogen buigen, denk ik.


In ieder geval een inspirerende ontmoeting. Morgen zullen we dan ook in dat kader een activiteit bijwonen van Framework om te ervaren, welke tools en kracht zij inzetten om deze kwetsbare mensen toch een toekomstperspectief te bieden.


16 keer bekeken0 reacties