Zoeken
  • Vista MZ

Vista MZ goes Nottingham, day 2

Bijgewerkt: 31 jan 2020

Vandaag stond in het teken om verder kennis te maken met collega's en studenten van Nottingham Trent University, Social Work.


Fungisai Mushawa, Senior Lecturer ontvangt ons hartelijk en stelt ons voor aan haar collega's.

Vandaag ontvangen zij een aantal studenten terug op de University, na 100 dagen placement. Oftewel 100 dagen stage, zoals wij het kennen.

Deze studenten zullen komend december afstuderen. Het laatste jaar staat vooral in het teken van 'independent learning' en de skills (vaardigheden) die daarbij horen als startend Social Worker. Te denken valt dan aan: critical thinking, communication skills, social skills, self management skills en research skills. Wat voor onze opleiding ook belangrijke speerpunten zijn.


Opvallend in de meeting is, is dat de studenten worden meegenomen in alle veranderingen die de afgelopen 100 dagen op de University hebben plaatsgevonden. Van personele veranderingen tot aan de vernieuwing van de vuilnisbakken er aan toe.


Daarnaast valt ook op dat vooral de Lecturer aan het woord is. De interactie tussen student en Lecturer is minimaal. Anders zoals wij dat gewend zijn.


Met dat gegeven zal Mick Janssen, docent MZ, een workshop verzorgen voor deze studenten over Ownership Feeling. In de toegevoegde video bij deze blog zal hij toelichten hoe de studenten en collega Lecturers dat ervaren hebben. Daarnaast zijn er ook een aantal foto's toegevoegd die de sfeer weergeven van deze dag!23 keer bekeken0 reacties