Zoeken

Vertrek & Aankomst

Bijgewerkt: 23 feb 2018

Vrijdag 2 februari, het moment waar ik vier maanden naar uitgekeken had, was eindelijk daar. Om 08:15 uur ben ik opgestaan om de laatste spullen in te pakken zodat de koffers dicht konden. 09:30 uur zat ik, samen met mijn moeder en tante, in de auto om mijn twee vriendinnen Kirsten en Yf op te halen. Met zijn vijven zijn we richting Eindhoven Airport gereden.


Eenmaal op het vliegveld hebben we bij Starbucks een koffie gedronken en gewacht op Mel die nog een kwartier moest rijden voor hij ook arriveerde. Met zijn alle hebben we de koffers ingecheckt en toen kwam het allerlaatste afscheid..

Toen ik afscheid van mijn moeder moest nemen kwamen toch wel even de traantjes. Nagaand haar een best lange tijd niet te zullen zien.. Gelukkig wist ik dat mijn moeder mij komt opzoeken en met die gedachte werd ik weer rustig.


De vliegreis

Ons vliegtuig zou vertrekken om 13:15 uur en de reis zou 4,5 uur duren. Na een half uur waren wij nog niet vertrokken, er ontbraken namelijk vier passagiers. Hun koffers waren ingecheckt alleen zij waren spoorloos. Uiteindelijk konden we om 13:40 uur vertrekken.

Safe and sound on the ground

Stipt 17:00 uur zijn we geland. We hebben onze koffers gehaald en zijn naar de plek gegaan waar we Cindy zouden ontmoeten. Cindy was een spontane vrouw die gelijk op me af kwam aangezien ze mij herkende van foto’s. Ze hielp ons direct met het dragen van de koffers en heeft deze in haar mini busje geladen. Eenmaal aangekomen in het plaatsje Abades heeft ze ons een rondgeleid door de buurt. Wat heel erg fijn was. Ook vertelde ze ons dat ze de sleutel van het appartement nog niet gekregen had gezien de eigenaar al twee weken ziek thuis was en daardoor de sleutel niet kon overhandigen. Ze garandeerde ons dat we maandag de sleutel zouden krijgen en tot dan een ander appartementje kregen.


Het eerste appartementje lag net boven het dorpje, in een rustige buurt. Cindy heeft ons hier afgezet zodat wij een beetje konden acclimatiseren. In de avond zijn we gaan uiteten bij een pizzeria in het dorp, aangezien we nog niks van boodschappen in huis hadden. Verder was het een rustige eerste avond.


Zaterdag 3 februari, de dag na aankomst waren we alweer vroeg op pad. We hadden aan Cindy gevraagd waar we de dichtstbijzijnde supermarkt konden vinden, ze vertelde ons dat een van haar collega’s (Ricky uit Engeland) ons wel kon meenemen, hij ging tevens die kant op voor een afspraak. Ricky heeft ons rond 09:00 uur opgehaald en uitgelaten bij een mega grote Lidl. Hij vertelde ons dat we op de terug weg het beste bus 111 konden pakken gezien hij niet op tijd terug zou zijn om ons weer mee te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.


Eenmaal terug in Abades, hebben wij de boodschappen uitgeladen en zijn we een kijkje gaan nemen bij de duikschool. Hier hebben we Ronald, een duikinstructeur uit Nederland, ontmoet. Onze eerste indruk van hem was niet zo denderend, maar dat schijnt altijd zo te zijn bij hem. Hierdoor waren we ook weer snel weg en zijn we maar al een kijkje gaan nemen bij Ecovillage. Ecovillage is een soort vakantiepark met bungalows waar wij de laatste drie maanden van onze stage zullen verblijven. Helaas konden wij hier niet eerder in omdat de maand februari al volgeboekt stond.


Toen we bij Ecovillage aankwamen, troffen we de vrouw van de eigenaar die we per mail gesproken hadden. Zij heeft ons op het terrein gelaten en een kleine rondleiding gegeven van hoe de huisjes er van binnen uitzien. De vrouw begreep letterlijk niks van wat wij haar vroegen, totdat ze ineens iets in het Duits zei, waarop ik kon inspelen. Uiteindelijk heeft ze het nummer van haar man gegeven, zodat als wij in maart komen we nog even contact met hem konden opnemen.


In de avond vroeg Cindy ons mee om wat te gaan drinken met haar vrienden, dit aanbod hebben wij natuurlijk niet geweigerd. Hier hebben wij Jelle, een Nederlander die ook gewerkt heeft maar nu alleen freelancet als duikinstructeur, ontmoet tevens zijn vrouw Jannick uit België. Samen hebben zij sinds december 2017 een jongetje genaamd Alexander die dus nog maar een paar maanden oud is. Ook kwamen er twee Schotte bij zitten. Zij komen ieder jaar hier op vakantie en dan niet alleen om te duiken maar ook vanwege de goede band met de duikschool. Al met al, een zeer geslaagde eerste dag op Tenerife.


Zondag 4 februari hebben we eerst eens lekker uitgeslapen. Want zondag is een echte rustdag hier, dat kun je in Nederland namelijk niet meer zeggen. Ongeveer rond 13:00 uur zijn we eens gaan ontbijten en hebben we besloten om nog met de bus weg te gaan. Natuurlijk hebben we Cindy gevraagd waar we het beste heen konden gaan. Zij vertelde ons dat de boulevard in Los Americas heel leuk moest zijn. Hier zijn we dan ook maar een kijkje gaan nemen. Hieronder zie je dan ook de nice view. Verder hebben we daar iets kleins gegeten en zijn op tijd weer terug gekeerd.


Hieronder staan nog wat foto's van het afscheid:51 keer bekeken0 reacties