Zoeken

Verblijf en leven in Innsbruck


Mijn verblijf, ik verblijf in een appartement net buiten het centrum van Innsbruck. Het plaatstje waar ik woon heet Kranebitten, normaal gesproken duurt het ongeveer 20-25 minuten om met de bus op het werk te komen.

Het fijne aan dit appartement is dat het vrij groot is en ik heb geen kamergenoten. Tevens als ik de deur uitloop ben ik binnen 5 minuten in het bos, hier ga ik vaker met vrienden hiken omdat er een trail naar boven loopt. Toch zou ik eigenlijk liever iets dichter in het centrum wonen, daarom ben ik ook nog steeds aan het kijken of ik ergens terecht kan bij een leuk huis in het centrum. Ook is het soms wel een beetje saai als ik helemaal alleen ben dus kamergenoten zouden wel voor de nodige gezelligheid kunnen zorgen. Jammer genoeg wonen er ook niet echt jongeren in mijn complex, mijn buren zijn jonge gezinnen of oudere stellen.


Ook als ik wil gaan snowboarden kan ik gewoon direct vanuit waar ik woon een bus pakken die met in 25 minuten naar de gondel brengt bij de Nordkettebahn, de bus naar Patscherkofel duurt ongeveer 45 en de bus naar Axamer Lizum duurt 40 minuten. Dit zijn de resorts waar ik voornamelijk in de weekenden ga snowboarden als ik tijd heb buiten mijn werk om.


Ervaring.

Tot zo ver is mijn ervaring zeer goed, ik heb het erg naar mijn zin, tevens door al mijn(oude/nieuwe) vrienden in Innsbruck maar ook zeer zeker door mijn collega’s. Ik heb een goede band met iedereen op kantoor wat de werk sfeer ook wel verbeterd. Omdat ik met zo’n jong en dynamisch team werk gaat de tijd snel en werken we goed en consistent. Wel moet ik toegeven dat het werk leven best wel heftig is, omdat ik nu niet werk met een 9-5 mentaliteit/werksfeer werk ik vaak veel langer. Maar omdat ik het werk leuk vind merk ik eerlijk gezegd helemaal niet dat ik zo’n lange dagen maak omdat de tijd voorbij vliegt, dit zorgt er wel voor dat het uitputtend is, ook in de weekenden zijn er altijd nog dingen te doen, mailtjes beantwoorden, posts plannen, community management en nog veel meer.


Wat ik zelf ook fijn vind aan Innsbruck is dat het aan voelt als een metropool, een grote stad. Er rijden trams, bussen. Mooie grote gebouwen en er is veel te doen. Maar eigenlijk is Innsbruck een hele kleine stad, je kan overal heen lopen en ik kom altijd wel mensen op straat tegen die ik ken.


20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar