Zoeken
  • Lone

Van hot naar haar


De afgelopen dagen zijn als het ware voorbij gevlogen. In mijn ogen is dat juist iets positiefs, ‘het normale leven' is teruggekeerd. Ik wist heel goed van mezelf dat nieuwe dingen, nieuwe omgevingen en onbekende mensen iets is wat me de zenuwen door het lijf laten gieren. Net als omschakelen in onverwachte situaties was/is iets waar ik zo mijn handigheid nog in moet vinden. Ondanks dit werd dit de laatste twee weken toch enorm op de proef gesteld.


Op dit moment probeer ik het leven in Nederland steeds een beetje meer los te laten, te parkeren. Leven gaat overal door, dus ook hier. Hoe kan ik nou van een heerlijke Maltese kroegentocht genieten als mijn gedachten ‘thuis’ zijn. Desalniettemin worden er nog regelmatig telefoontjes gemaakt en gemis appjes verstuurd. 


Koffer inpakken, verhuizen naar een ander land, koffer uitpakken, kast inruimen, koffer inpakken, verhuizen naar een hotel, uit een koffer leven, koffers weer inpakken, verhuizen, uit een koffer leven, koffer uitpakken en inruimen in mijn (hopelijk) permanente kledingkast.

Ja, in zo'n dikke twee weken tijd heb ik in maar liefst 4 verschillende bedden geslapen, in 4 verschillende badkamers gedoucht en 4 verschillende routes bewandeld naar stage. Na afloop is het natuurlijk gemakkelijk om er iets positiefs van te maken. Koffers inpakken kan onderhand als de beste. Mijn gevoel voor richting is flink aangesterkt, terwijl voorheen ik nog verdwaalde in eigen stad. En door steun heb ik mensen beter leren kennen en nieuwe mensen verwelkomt in mijn leven. 


“Alles gebeurd met een reden” of “Het had zo moeten zijn”. Hebben we allemaal wel eens gehoord, voor sommige is het hun levensmotto, voor andere wat zweverig gezwetst. Maar dit gebazel is een van de dingen waarin ik geloof. Door wat de ene maandag gebeurd was ben ik nu goed terecht gekomen. Een nieuw thuis met nieuwe huisgenoten, nieuw koelkast plankje en zwembad. Elke dag word ik enthousiaster, ontdek ik steeds meer geweldige plekjes en apprecieer ik het heden. Ik voel me veilig en geniet van dit fantastische avontuur.


The cinemabar by the city lights is een pareltje in Valetta waar ik mijn vrijdagavond heb doorgebracht. Een klein ‘filmhuis’ midden in de stad. Waar ik voor maar liefst vijf euro heb ik genoten van een geweldige film, heerlijk biertje, popcorn en muziek als voorprogramma i.p.v. reclames. Zeker een aanrader en plek waar ik me de komende maanden vaker ga bevinden. Een andere leuke activiteit die op de planning staat is carnaval oftewel carnival. Deze feestdag hebben ze niet alleen in ons bourgondisch zuidelijk Nederland. Nee, ook gewoon hier! En hoe leuk om het eens op een andere manier te beleven. Verkleden zich daar ook dan? Ja! en ze hebben ook optochten met beeldige wagens. 


Ook is de kennismaking met andere Nederlandse studenten weer heel typerend. In de bar, met het muziek volume heel hoog, is de eerste vraag die iemand aan je stelt: “Hey tot wanneer ben jij hier?”. Lang genoeg? Dan worden er gelijk nummers uitgewisseld. 


Een ding is zeker, ik wil geen berichten meer ontvangen over hoe mooi weer het wel niet is in Nederland. Want hier was(/is) het chaos, letterlijk. Vissen worden massaal op straat aangespoeld (en doorverkocht voor vijftig euro per kilo). En je kunt door een mooie mix van heuvels, modder, een gebrek aan afvoergoten en heel veel regen beter suède schoenen na afloop van een wandeling begraven. Als Nederlanders klagen wij graag over het weer, het is altijd te warm, te koud, te klam of te droog. Maar een ding is zeker, en ik zeg dit na een intense analyse: Regenbuien zijn in Malta heel veel erger dan die in Nederland. Een regenbui duurt omstreeks zo'n twee hele dagen. En word versterkt door windkracht 9, dus schuilen onder een paraplu heeft geen zin. Binnen 5 korte minuten ben je helemaal doorweekt.


"Ik kom wel op mijn pootjes terecht!" ,was de kreet die ik riep voordat ik ging. Een waar ik even flink aan getwijfeld heb. Maar op dit moment voel ik me een doorsnee Nederlandse student. Een student, die net als alle andere, een groot avontuur is aangegaan. Nieuwe mensen leert kennen, leuke hotspot parels ontdekt en groeit als een persoon. Wens me succes, tot weerziens!


Groetjes,

Lone183 keer bekeken0 reacties