Zoeken

VALENCIA DAG 1 STRUINEN DOOR DE STAD


19 november 2019


Om 4 uur ging de wekker om ons klaar te maken en te vertrekken naar Eindhoven Airport, waar om 7 uur onze vlieger zou ver


trekken naar het zonnige Valencia. Om 9:00 landde we in het, wat wij dachten, zonnig Valencia. De piloot gaf echter in een bericht te kennen dat de buiten temperatuur maar 4 graden was. Iets anders dan waar wij ons op voorbereid hadden (gedurende de dag liepen de temperaturen gelukkig op en kom het verwachte zonnetje tevoorschijn).


Vanuit de luchthaven zijn we met de metro naar het hotel gereisd waar we direct konden inchecken. Na het inchecken en het koffer te hebben gedropt zijn we op pad gegaan en zijn we de stad gaan verkennen. Met een taxi zijn we naar het zuiden gereden richting de gebouwen van architect Salvador Calatrava. Aangekomen bij uitmonding van de rivierbedding hebben we het Opera gebouw bekeken en hebben we bij het museum van de kunst en wetenschappen een rondleiding gevolgd.


In het museum was een tentoonstelling van de Appollo 11 landing op de maan. Eric Biesmans is in de voetsporen van Neill Amstrong getreden en heeft even het pak ‘aan gehad’ dat Neill ook droeg bij de landing.


Na het bezoek aan de gebouwen van Calatrava zijn we door de rivierbedding weer in westelijke richting gelopen. Op de route lag onze partnerschool. Hier hebben we een stop gemaakt. Helaas waren onze collega’s niet aanwezig en zullen wij ze pas morgen weer zien.

Na een lange dag hebben we op een terrasje de dag afgesloten met een drankje om op tijd in bed te liggen en fit voor de komende dag te zijn.10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar