Zoeken

Terugreis en ervaringen

Bijgewerkt: 14 jun 2019

Inmiddels ben ik weer 2 weken terug in het mooie Maastricht. Het avontuur bij Tropical Islands zit er helaas alweer op. Met een dubbel gevoel begon ik mijn koffer in te pakken, het besef van het avontuur is nu echt ten einde. Het dubbele eraan was namelijk dat ik van de ene kant graag naar huis wilde aangezien hier eigenlijk de rest van mijn leven was. Maar van de andere kant had ik het ook heel erg naar mijn zin bij Tropical Islands en vooral met mijn twee maastrichtse jongens van de hogere hotel school.


Het zou weer een lange terug reis gaan worden met de ICE van Berlijn naar Maastricht. Een reis van 9:15 minuten stond mij te wachten. De reden voor de trein had ermee te maken dat ik maar 2 keer hoefde over te stappen en niet met al mijn bagage het vliegtuig in hoefde te stappen. Aangezien ik 1 koffer en 2 grote tassen mee had werd dit erg ingewikkeld en prijzig. Daarom was de keuze voor de trein heel gemakkelijk gemaakt. Toen ik de deur achter me dicht trok om richting de bus te gaan, kwam het besef het is voorbij. Het avontuur waar ik maanden mee bezig ben geweest en naar uit heb gekeken is nu goed voorbij. Maar met een voldaan gevoel kon ik afscheid nemen van Tropical Islands.


De trein richting Berlijn was geen enkel probleem, de overstap naar de ICE was allemaal goed gedaan ondanks alle bagage. Vooraf had ik besloten om een plaats te reserveren in de ICE inclusief bagagerek. Dit was een ideale uitkomst, want zo was ik verzekerd van mijn plaats en kon ik de toch van ruim 6 uur in de ICE uitzitten. Enkel na 2 uur kwam het bericht al dat er iemand voor de trein was gesprongen. Geschatte vertraging was hierdoor 1.5 uur, dit was even een domper. Hierdoor ging ik mijn aansluiting op mijn volgende trein ook niet meer halen, dit bekende dat mijn vertraging al opliep tot 2.15 uur. Gelukkig vertrok de ICE naar ruim een uur en kon de reis naar Maastricht voort worden gezet. De rest van het traject was goed verlopen waardoor ik ruim 2 uur later thuis was dan verwacht en gepland. Maar gelukkig was mijn vader zo aardig om mij alsnog te komen op te halen op het station in Maastricht.


Ik heb genoten van mijn stage in Berlijn bij Tropical Islands. Hier heb ik absoluut geen enkel moment spijt van gehad. Het kost even wat werk om een stage in het buitenland geregeld te krijgen. Maar uiteindelijk krijg je er wel wat moois en unieks voor terug. Een unieke ervaring die je voor de rest van je leven mee kunt nemen. Toen ik eenmaal alles rond had en dichter bij vertrek kwam begonnen mijn twijfels toch te komen. Van is dit nu wel de juiste stap, ben ik er wel klaar voor, gaat dit tot een succes worden. Maar gelukkig hebben mijn ouders mij gesteund en ervoor gezorgd dat ik toch naar Berlijn ging. Het was namelijk niet erg wanneer ik besloot om naar huis wanneer ik dood ongelukkig was vertelde mijn moeder mij. Dit was een grote geruststelling voor mij, dit gaf mij namelijk wel een goed gevoel. Uiteindelijk voelde ik mij vanaf moment 1 op mijn plek binnen het bedrijf en de campus waar wij woonde. Hierdoor heb ik een fantastische tijd daar gehad en adviseer ik ook iedereen om deze stap te nemen. Een buitenlandse stage doet meer dan dat je zelf in eerste instantie zou denken en verwachten. Een advies wat ik iedereen wil meegeven, ga een avontuur aan met zijn 2en. Dit maakt het namelijk allemaal een stukje aangenamer en gezelliger.7 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00