Zoeken
  • redhe

Terug van weggeweest

Onlangs zijn we al een week terug van ons avontuur in Liverpool. Samen met mijn collega Marjo bezocht ik 1 t/m 5 APRIL de IATEFL conferentie in Liverpool. Respectievelijk zitten we ruim 25 en 2 jaar in het onderwijs, maar voor ons allebei was dit ons eerste bezoek aan ‘s werelds grootste conferentie voor docenten Engels als een vreemde taal.


Het avontuur begon allemaal in oktober 2018 met een verzoek aan het internationaliseringsteam. Al gauw werd duidelijk dat er vanuit Arcus een gezamenlijke groep naar IATEFL zou gaan, we moesten alleen nog binnen ons team uitvechten wie in 2019 mocht gaan en wie nog een jaartje moest wachten. Gelukkig waren we hier snel uit en konden Marjo en ik beginnen met de voorbereidingen.


Fast forward 3 months... en aangekomen in Liverpool, waren we meteen onder de indruk. We waren beide nog nooit in Liverpool geweest en stelden ons een oude, grijze, industriestad voor, maar niets was minder waar. In de 20 minuten die we van het station naar het hotel liepen, troffen we op een maandag avond een bruisende stad aan waar Heerlen het op de zaterdag avond nog voor onder doet. We hadden er al een lange reisdag opzitten, dus sloegen we de lonkende kroegen deze avond over en gingen direct naar het hotel om ons in alle rust voor te bereiden op de conferentie.


Albert Docks by night

In het frisse daglicht van de dinsdagochtend was Liverpool nog mooier dan de ochtend ervoor. Het conferentiecentrum lag op steenworpsafstand van ons hotel en direct aan de rivier Mersey, met daarnaast volledig gerestaureerde pakhuizen en een prachtige kade met ultramoderne musea en prachtige oude gebouwen.


De conferentie werd afgetrapt met een plenaire sessie over ‘leaving the twilight zone’, een inspirerende sessie over de kloof tussen wie wij als docent ‘willen’ zijn en wat door de samenleving, organisaties en overheid van ons ‘verwacht’ wordt.


In de loop van de week hebben we ieder ruim 25 workshops en lezingen bijgewoond. Belangrijke thema’s die hier aan bod kwamen waren; authentiek materiaal, creatief denken, teacher identity, fouten verbeteren (wanneer en waarom?), onderwijs innovaties zoals escape rooms in de klas en opdrachten via social media en Whatsapp?


My ELT hero!

Een highlight voor mij was de aanwezigheid van twee goeroe’s, Jeremy Harmer & Scott Thornbury, wiens boeken min of meer mijn bijbel waren tijdens mijn opleiding.

Op vrijdag gingen we vol inspiratie en ideeën weer huiswaarts en presenteerde we onze ervaringen aan onze collega’s.

Ik ben Arcus en Arcus International enorm dankbaar voor deze kans en ben benieuwd of het nieuwe Vista College dit geweldig initiatief gaat voortzetten.


Het iconische Liver gebouw met bovenop twee Liver vogels die groter zijn dan een dubbeldekker bus.

9 keer bekeken0 reacties