Zoeken

Terug naar Nederland

Eerder als verwacht en eigenlijk ook onverwacht. Toen ik uit Düsseldorf vertrok, ging ik weg met het idee dat ik er de week erna weer zou zijn, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Toen er was besloten dat we vanwege het virus niet meer naar stage mochten, begon ik al snel te schakelen. Hoe gaat het verder met mijn diploma, verblijf in Düsseldorf, stageplek, Erasmusbeurs, uitwonende beurs en OV-vergoeding? Gelukkig is dit alles gebeurd in maart i.p.v. april. Hierdoor kon ik alles vroegtijdig stopzetten, waardoor ik geen extra geld ontvang van DUO in de toekomst.


Mijn kamer heb ik moet opzeggen, omdat ik die niet meer nodig zal hebben. Ik heb zo snel mogelijk mijn spullen opgehaald en heb alle bedrijfskleding van Van der Valk afgeven. Ook heb ik afscheid genomen van een plek waar ik net een weekje heb gewerkt, maar ik heb duidelijk gezegd dat ik nog niet klaar ben met hun. Wanneer deze crisis voorbij is en ik studeer op het hbo kom ik terug.


Het is raar om uit het niets terug te moeten naar Nederland. Om alles te annuleren waar je een aantal maanden voor heb moeten doen om het te regelen. Helaas is het niet anders en zijn er ergere dingen op de wereld. Ik ben nog steeds gezond.


Hoe het verdergaat in Nederland in deze crisis, is een kwestie van afwachten.


13 keer bekeken0 reacties