Zoeken

Terug naar huis ~ blog 9

Ik denk dat iedereen het wel weet, maar op dit moment heerst het coronavirus door Nederland en de rest van de wereld. Ik zou eigenlijk nog een maand in Oostenrijk zitten maar helaas gaat dit niet door. Ik ben dit nu thuis aan het typen en bedenk me dat dit toch wel een paar heftige dagen zijn geweest en ik besef dat er nog meer van die dagen gaan komen.Donderdag 12 maart ging ik onwetend even een lekkere dag skiën het zou namelijk een van de echte laatste dagen zijn dat de sneeuw nog redelijk was en het zonnetje scheen.

Ik had met mijn mentor een afspraak gemaakt dat we in de middag zouden bellen. Ik zat bij de hut in het zonnetje en toen werd ik gebeld en ik kreeg te horen wat er nu ging gebeuren met het coronavirus en of het verstandig was dat ik misschien nu al meteen naar huis kwam.

Met wat telefoontjes ook naar mijn ouders werd er besloten dat ik per direct naar huis moest. Dit vond de school een beter idee ipv afwachten wat er ging gebeuren. Mijn ouders zijn in de auto gestapt en zijn meteen naar me toe gereden. Ik ben naar de skischool gegaan en heb daar afscheid genomen van iedereen. Ze vonden het een goeie keuze dat ik naar huis ging maar erg jammer aangezien we vrijdag het afsluitingsdiner hadden van het seizoen. Daarna ben ik snel naar huis gegaan en ben ik zoveel mogelijk gaan inpakken. Mijn mentor heeft het aan mijn stagebedrijf doorgegeven en zij waren niet echt blij. Maargoed in de avond heb ik voor het laatst gewerkt en mijn ouders waren er om 22.15 ongeveer. In de avond werd bekent gemaakt dat op zondag het seizoen in Oostenrijk voorbij was ivm het coronavirus en dat we dus nog op tijd waren.

We hebben alles ingepakt en hebben de luchtbedden opgeblazen voor een kort nachtje. Vrijdag ging de wekker om 05.30 en hebben we de laatste dingetjes gepakt en zijn we om 06.30 vertrokken.

Onderweg was het rustig en we zijn om 13.15 weer thuis. Eindelijk weer ‘veilig’ thuis. Nu de laatste paar dagen heb ik het nieuws gevolgd over Oostenrijk en ik ben zo ontzettend blij dat ik hier nu thuis op de bank zit. Oostenrijk zit op slot en ik kan me niet voorstellen hoe ik me zou voelen als ik daar nu nog zou zitten. Er is namelijk niets meer alles is dicht. Daarom ben ik mijn school en mentor ontzettend dankbaar dat ze dit besluit al hadden genomen toen het nog niet perse nodig was, maar voor de zekerheid omdat het in een paar dagen weer helemaal anders kan zijn.

Je kunt het virus krijgen wat echt heel vervelend is. Maar als je het krijgt ben je denk ik ‘blij’ als je het krijgt in een bekende en veilige omgeving.

Het idee dat ik nu thuis zit en niet in Oostenrijk vind ik nog altijd onwerkelijk en ik heb niet het gevoel gehad dat ik weg ben geweest. Oost west thuis best 😊

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar