Zoeken

Terug in Nederland!

Ondertussen is mijn buitenlands avontuurtje weer afgelopen. Ondertussen ben ik al een aantal weekjes terug in Nederland en mis ik de zelfstandigheid die ik in Engeland had. Maar ik kan zeggen dat mijn tijd daar heel leerzaam is geweest. Niet alleen ben ik erachter gekomen hoe het basisonderwijs in Engeland wordt aangeboden maar heb ik mijzelf ook als persoon ontwikkelt! Ik zal de mensen die ik daar heb leren kennen en de vrienden die ik gemaakt heb zeker gaan missen. Iedereen in Bristol was heel open en vriendelijk, dit maakte mijn verblijf daar alleen maar prettiger. Doei tegen de kinderen en collega's zeggen was zeker geen leuk ding om te doen. Maar ik kan ze alleen maar bedanken dat ze mij met open armen ontvangen hebben.


Als je alleen op reis gaat, zul je vanzelf merken dat je dingen die je misschien normaal thuis niet deed, nu wel zult moeten doen, dingen zoals: koken, kleren wassen/drogen, boodschappen doen en vervoer naar je stage/werk vinden. Dit zijn enkel een handvol dingen die ik in Engeland zelf heb moeten doen.


Ik ben ook wel weer blij dat ik terug in Nederland ben. Het is toch nog altijd fijn om jouw eigen thuisplaats binnen te komen. Nu kan ik hier de ervaringen gaan delen en de kennis die ik over het onderwijs daar heb ik gedaan zijn zeker dingen die ik hier wil bespreken. Een van de dingen waar ik bij aankomst moeite mee had was dat ik weer Nederlands kon praten! Dat was toch wel weer even wennen na een aantal maanden.


Al met al heb ik een super tijd gehad in Bristol, ik ga het zeker missen!

7 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00