Zoeken

Tara naar Spanje!

Jongens, het is zo ver! Tara is gearriveerd in Spanje!


Om “Tara” even duidelijk te maken, Tara is niet mijn naam. Tara is een bijnaam, bedank Michèl daar maar voor. Joe, thanks Tara! Mis dich!!


Vroeg je me nou een maand van te voren of ik er veel zin in had, had ik volmondig ja gezegd. Vroeg je me nou twee weken van te voren of ik er veel zin in had, had ik ook wel ja gezegd, maar hoorde je toch een lichtelijke twijfel. Vroeg je me een paar dagen van te voren of ik er veel zin in had, durfde ik eindelijk te zeggen dat ik eigenlijk toch wel bang was. Bang is misschien niet het juiste woord om mijn gevoel uit te drukken, maar er zat toch enige onzekerheid. Vragen zoals: ‘Wat als ik het daar niet leuk vind? Wat nou als het bedrijf helemaal niet leuk is? Wat als ik geen vrienden maak? Moet ik nou mama, oma, Mel en Raoul 5 maanden gaan missen? Moet ik nou zelf de was gaan doen? Mijn god, hoe werkt een wasmachine?!’ gingen de hele tijd door mijn hoofd. En dat is maar een klein voorproefje. Nu weet ik ook wel dat alles wat nieuw is, eng kan zijn. Maar ik heb me hier bijna 2 jaar lang op verheugd, waarom heb ik nu opeens al die twijfels? 5 Maanden zijn zo voorbij, je ziet je vrienden zo weer. Maar dan nog. Het lijkt toch lang.


Als het dan toch zo ver is en het tijd is om je koffers in te pakken, nadat je dit natuurlijk zo ver mogelijk uit hebt gesteld. Ja, jammer genoeg heb ik hier ook last van. Komt de vraag, wat moet je überhaupt allemaal meenemen?! Kleding, dat spreekt voor zich. Schoenen. Accessoires. Zwemkleding. Handdoeken. Kledinghangers (Ik weet het, zeer apart. Je gaat er vanuit dat het appartement dit heeft, maar nee, dat van mij niet hoor! ) Laptop, natuurlijk niet te vergeten. OPLADERS ALLISON! Vergeet deze niet!! Pleisters (want dit hebben ze ook echt niet in Spanje, stel je voor!)


En als je dan toch alles ingepakt hebt, dringt het pas echt goed tot je door. Ik ga mijn kamer 5 maanden niet zien. Ik ga 5 maanden niet in mijn eigen bed slapen. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Had ik niet beter hier in de buurt een stageplaats kunnen zoeken? Vier ik dit jaar geen kerst thuis? Geen kou met kerst? Dan huil je even. Huil je nog eens. En nog eens. En dan denk je aan de leuke dingen. Geen regen 24/7. Lekker de hele avond met Anush liggen kletsen. Je eigen appartement! GEEN REGEN 24/7!!! GEEN. REGEN. 24/7! Valencia verkennen. De hele dag aan het strand liggen (en waarschijnlijk verbranden, maar dit nemen we voor lief.) Sangria. En nog zo veel meer.


Uiteindelijk moet je dit avontuur gewoon aangaan. Zet je over die onzekerheid heen, het komt vast en zeker allemaal goed. En zo niet, zien we dan wel wat we doen.


Nog 1 tip voor iedereen die dit avontuur ook aangaat, begin eerder met inpakken! Neem van me aan, begin eerder!!


En zoals ik beloofd had eindigen we de blogs met #TOT (oftewel, Tara On Tour)


x Allison


338 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar