Zoeken

Tara is thoes!

Beste vriendjes en vriendinnetjes,


Tara is terug in het kikkerlandje, gezellig! Maar om heel eerlijk te zijn wou ik na 2 seconde uit het vliegtuig, alweer terug. Bah, wat heb ik dat koude en vieze weer niet gemist. Maar ja, niks aan te doen. Van mijn appartementje, weer terug naar een huis. Was bijna vergeten wat trappenlopen was. Laat staan hoe het is om een tuin te hebben! En warm water, is vaak ook ver te zoeken. Spanje is leuk, maar de voorzieningen mogen aan gewerkt worden. Hier bedoel ik mee, doe er wat aan, aub. Groetjes! Maar dit neemt niet weg, dat ik dit avontuur absoluut niet had willen missen. Want dames en heren, Tara weet hoe een wasmachine werkt! Als je m’n eerste blog hebt gelezen, weet je dat ik er twijfels over had of ik dit ooit onder de knie zou krijgen. Zo zie je wel, uiteindelijk komt alles goed. Ook al kan het soms even duren (20 jaar, bijvoorbeeld.)


Even een tip voor mensen die ook het briljanten idee krijgen om in een kleinere stad/dorp stage te gaan lopen. Vergeet niet dat andere landen ook dialecten hebben. Nederland is niet alleen zo gek. Zo ben ik erachter gekomen dat het “Spaans” wat ik dacht te begrijpen 9 van de 10 keer helemaal geen Spaans was, maar Valenciaans. Dit zorgde vaker voor onbegrip van beide kanten. Want, Spanjaarden spreken dus gewoonweg geen engels. En als ze al engels praten, is de kennis nog steeds te weinig om er een gesprek mee kunnen te voeren. Gelukkig hebben we nog altijd google translate, want deze app is je beste vriend. Ik spreek uit ervaring. Even voor de duidelijkheid, mijn stagebegeleider was een van de weinige mensen, woonachtig, in Alzira die vloeiend Engels sprak. Anders zou deze stage ook niet doorgegaan zijn. Dus een tip, ga naar een grotere stad. Hier spreekt vrijwel iedereen engels en vind je vast en zeker mensen die zelfs Nederlands praten. Ideaal toch?


Onthoud ook dat Spanjaarden niet altijd even punctueel zijn. Als je om 12 uur afspreekt, kan het even goed pas kwart over 12 zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor elke Spanjaard, maar je komt er snel genoeg achter dat dit wel met de paplepel is ingegoten. Toch even rekening mee houden.


Verder kunnen ze schelden als je de beste en als ik Andres moet geloven hoeft dit niet altijd te betekenen dat ze boos zijn. Een scheldwoord kan even goed een koosnaampje zijn, maar goed, voor ieder z’n ding. Eén ding weet ik wel, ik hoef m’n vrienden geen ‘hijo de puta’ te noemen (oftewel, klootzak en dit is nog zacht uitgedrukt. Zoek zelf maar op, op welke manieren je deze nog meer kan gebruiken.)


Maar, al met al zijn Spanjaarden geen slechte mensen. Ze zijn ontzettend sociaal en brengen graag tijd door met vrienden en familie. Dit gaat vaak (/altijd) gepaard met een biertje. Het leven is daar een stuk minder serieus en meer gefocust op het nu. Iets wat wij snel vergeten en soms als reminder nodig hebben dat het zo allemaal voorbij kan zijn. Vier het leven, wees blij dat je er bent. Zorgen zijn voor morgen. Dit is misschien wel een les die ik voor altijd mee zal nemen.


Ik heb genoten van de uitgebreide cultuur in Valencia. Zo heb ik veel leuke mensen leren kennen. Heb eindeloos naar de prachtige gebouwen lopen staren. De lekkerste gerechten mogen proeven. Ontdekt dat “mañana, mañana” zo slecht nog niet is. Sangria in Spanje nog steeds lekker is. Er de mooiste kunst te zien is, zeker een aanrader! En dat het leven in Spanje, stukken goedkoper is. Echt, STUKKEN goedkoper!


Maar uiteindelijk bij ik toch wel weer een beetje blij om thuis te zijn. Mijn eigen ritme weer te vinden, maar dit wel te combineren met de lessen die ik in Spanje heb geleerd.

Ik wil alle mensen bedanken die me geholpen hebben met dit avontuur. Ik had het misschien wel zonder jullie gekund, maar jullie hebben me het leven een stuk makkelijker gemaakt. Voor jullie allemaal een dikke kus!


Nou Tara’s, dit was het dan. Mijn avontuur zit erop.

Voor al mijn trouwe fans, love you! Bedankt voor lezen, zeer lief!

Hopelijk heb ik misschien een van jullie toch een beetje geïnspireerd, want krijg je de mogelijkheid om deze kans te pakken. Geloof me, echt doen! Zet je angsten aan de kant en ga er gewoon voor. Het zal een geweldige tijd worden!


Voor de allerlaatste keer eindigen we deze blog met #TOT (oftewel, Tara On Tour)


x Allison41 keer bekeken0 reacties