Zoeken

van KTM naar UoN šŸŽ­

Northampton (Engeland) | 16.08.2019

Ik ben aangekomen in Engeland. Het land waar thee drinken het wint van een lekker bakje koffie. Waar rode dubbeldekkers het straatbeeld kleuren en je eerst naar rechts moet kijken voordat je de straat oversteekt. Het land van Pubs Pints en Sunday Roast. Het land van Harry Styles, Mr. Bean en William Shakespeare.

Wat ik hier doe?!

Ik ben toegelaten tot de ā€˜University of Northamptonā€™ waar ik mijn grote passies drama en muziek ga combineren in een Bachelor studie.

De weg hier naar toe was via het VISTA COLLEGE ā€“ studie acteur / artiest aan het KTM PRODUCTIEHUIS. Deze studie heb ik in mijn laatste jaar gecombineerd met een jaar CONSERVATORIUM ā€“ richting muziek & educatie.

Audities voor de universiteit heb ik moeten doen via videofilmpjes in de Engelse taal. Via YouTube heeft de selectiecommissie een aantal muzikale uitvoeringen van mij kunnen beluisteren en bekijken. Ook heb ik een Engelse monoloog moeten instuderen en filmen. Samen met een filmpje waarin ik mij voorstel heb ik deze op 22 januari 2019 ingestuurd. Om toegelaten te worden tot een Britse universiteit moet je eveneens een ā€˜personal statementā€™ schrijven waarin je de motivatie voor je studie combineert met je ervaringen en kwaliteiten. Ook al is Engels mijn 2e taal. Het was best pittig en ik heb diverse hulplijntjes ingezet om goed voor de dag te komen.

Ik ben sinds mijn 7e levensjaar gefascineerd door de wereld van theater, muziek, films en musicals. Naast pianolessen ben ik op jonge leeftijd gestart met een musical opleiding bij KUMULUS in MAASTRICHT. Van 2008 tot en met 2016 heb ik elk jaar op de planken mogen staan tijdens musical voorstellingen. Tijdens mijn 2e studiejaar aan het KTM PRODUCTIEHUIS heb ik mijn praktijkstage doorlopen bij KUMULUS als assistent drama klassen. Tijdens het 3e studiejaar ben ik benaderd door KUMULUS om bij de groep volwassenen in te springen. In 2 repetities en veel thuisstudies heb ik een hele musical meegespeeld en een solo gezongen. Een super toffe ervaring.

De liefde voor muziek komt voort uit ons gezin. Als baby werd ik al meegenomen tijdens concerten van mijn ouders met artiesten uit Amerika en Europa. Pianospelen en zingen doe ik dagelijks. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat veel stijlen / genres mij liggen.

Ik heb een gat in de lucht gesprongen toen ik het verlossende woord hoorde. Ik kon het niet geloven. Van alle kandidaten die audities hebben gedaan krijg ik een kans om in Engeland te gaan studeren. En nog wel een TEF GOLD universiteit. TEF staat voor Teaching Excellence Framework. Ik kon niet wachten om het iedereen te vertellen.

En nu zit ik in mijn uppie in Engeland! Spannend. Was dit wel zoā€™n goed idee ???!

Ja . . . . ik heb nog geen moment getwijfeld. Natuurlijk wil ik dit. Wat een enorme kans om 3 jaar te wonen & studeren in Engeland. Via professoren deuren openen naar de podia, muziekstudioā€™s en theatergezelschappen. Mijn grote droom is en blijft ā€˜staanā€™ op WEST END in LONDON.

Het afscheid nemen van mijn goede vrienden en familie was emotioneel en misschien wel het stomste van de verhuizing. De afscheidsfeestjes waren top en in mijn hart weet ik dat we elkaar snel weer zullen zien.

Iedereen staat 100% achter mijn keuze en dat voelt goed en geeft vertrouwen.

De toekenning van een ERASMUS BEURS gaat mij het 1e studiejaar enorm helpen om mijn plaats te vinden op de Campus. En nu solliciteren want zonder een baantje kom ik er niet.

xS


Diploma Uitreiking 2019
1,305 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op ā€œsollicitatieā€ gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland