Zoeken

Sh*t da's pech ..., eerste maand weg!

Ja hoor, "watch you're language" I know, maar als ik het besef de tijd gaat snel! Ik ben net pas begonnen en ik ben nu al klaar met mijn eerste maand. "Jezus" Benieuwd wat ik gedaan heb? Dan zeg ik blijf vooral lekker lezen, misschien een "verfrissend biertje of een elegant glas wijn erbij" kan zeker geen schade brengen.


Mijn eerste nacht in Engeland was nog wel koud. Hoezo? Ik had geen bed lakens, kussens of deken. Dus had ik maar mijn handdoek gepakt als tijdelijke warmtehouder. En de volgende dag kunnen jullie het waarschijnlijk al raden, ging ik op pad om deze spullen te halen. "Argos is een winkel waar je van alles kunt kopen tegen een goede prijs, deze raad ik zeker aan!" Mijn appartement ligt in Grove Park dit is ongeveer een kwartiertje met de trein naar London Bridge (zowel het centrum) en ongeveer 30 minuten lopen naar het stage bedrijf (dit ligt in Lee).


In de eerste week van stage moet je natuurlijk nog even wennen aan alles, nieuwe collega's, nieuwe omgeving en natuurlijk een nieuwe manier van werken. Snel merkte ik dat ik op mijn plaats zit. De twee eigenaren van het bedrijf "Hatch Creations" James en Suzanne zijn superaardige mensen. Ze zijn heel gastvrij, werken met veel passie, hebben een gevoel voor humor en drinken net als ik veel te veel koffie. Na al genoeg koffie de eerste week gedronken te hebben, hebben hun mij al veel geleerd. Van verschillende handelingen in Photoshop tot verborgen weetjes in Illustrator of Indesign. Deze twee mensen weten wat ze doen!Al na een aantal dagen wisten de collega’s me in de grazen te nemen, ik wist even niet hoe ik de iMac moest aanzetten, dus ik vroeg om hulp. Natuurlijk ga je er niet tegen in als ze zeggen hoe iets moet doen. Benieuwd hoe ik het probeerde, hier een introductie hoe Jan de computer probeerde aan te zetten:Naast het lachen moet natuurlijk ook gewerkt worden. Het bedrijf biedt heel veel verschillende mogelijkheden. De ene keer moet ik een Fyler ontwerpen en de andere keer een PowerPoint Presentatie of een boekomslag het verschilt van groot naar klein. Maar alle opdrachten zijn net iets uitdagender dan de ander. En als we dan klaar zijn met een project en het aan de klant voordragen, "fantastisch" als je ze ziet lachen. Dit vind ik het leukste aan dit vak. Een klant blij maken met het project dat je voor ze maakt, daar doe ik het voor! Naast het harde werken mag je ook eens mentaal ontspannen dit kun je goed in de Flightclub London, hier kun je gezellig darten en wat lekkers eten of drinken. Hieronder een video/Giff van mij met mijn oom en tante en de Pizza die we hadden.Als ik terugkijk mag ik al zeggen wat een ervaring! Wat ik nu al allemaal geleerd heb is een ervaring voor het leven en daar ben ik zeer dankbaar voor. Tijdens het lopen naar mijn stage mag ik genieten van het prachtige uitzicht van de "Canary Wharf" skyline dit is het andere grote deel van London hier staan alle grote financiële bedrijven. Hiervan een video in het donker

waar ik klaar ben met stage. Ook ben ik dankbaar voor de tijd die Zusanne en James in mij steken. Als ik een vraag heb staan ze meteen voor me klaar en zijn bereid mij te helpen. Als ik een advies mag geven, dan zeg ik: "als je de mogelijkheid krijgt ga zeker op een stage in het buitenland".


To be continued...

72 keer bekeken1 reactie