Zoeken

Rare mensen die Vikingen


Een opleiding volgen waarvoor je naar het buitenland moet gaan, is leuk. Als dat buitenland dan ook nog IJsland is, wordt het alsmaar leuker. Ik ga er heen voor mijn masteropleiding begin december 2019.


IJsland, zo werd mij als eerste verteld, heeft een chronisch tekort aan mannen. Er is een datingapp waarop je kan checken of je niet op het punt staat met een verre achternicht een relatie aan te knopen en alle mannen slaken oerkreten als ze gedronken hebben. Dit laatste doen ze overigens de hele dag, liefst met een stuk gefermenteerde haai erbij die ze met blote handen hebben gevangen. Dit zijn de afstammelingen van ruige Noormannen, vechters van de zee, Vikingen genoemd.


Ik had dus een bepaald beeld van IJsland. Rauwe landschappen, ruwe mannen, heel veel vrouwen. Nu ik me heb verdiept in het land en haar cultuur is alleen het beeld van het rauwe landschap blijven staan. Het op een na grootste eiland van Europa ligt letterlijk op de grens van Europa en Amerika en bestaat uit vulkanen die af en toe zoveel as de lucht in schieten dat zelfs het vliegverkeer in Spanje plat gelegd moet worden.


IJsland is bijna drie keer zo groot dan Nederland en telt maar 340.000 inwoners; het land is leeg. De mensen wonen vooral in de hoofdstad Reykjavik. Bekendste zangeres is Bjork, Restaurant Dill was tot dit jaar het enige restaurant met een Michelinster en voetballer Kobein Sigþórsson werd onsterfelijk door op het EK in 2016 de winnende goal te maken tegen Engeland (met een landelijke haka (oerkreet) tot gevolg). De mannen en vrouwen blijken nagenoeg in evenwicht qua aantallen en met het drankgebruik valt het reuze mee. Dat kan ook niet anders als je de peperdure prijzen bekijkt.


IJsland is ook het land van het Noorderlicht en de kou, het land dat door haar ligging in december maar 4 uur schemerlicht heeft en de rest van de dag donker blijft.

In die periode ga ik het land bezoeken. Lekker veel zien is er niet bij, drinken is te duur en ik ben geen voorstander van gefermenteerde haai dus uit eten zal er niet inzitten.

Wat ik wel ga doen, zal ik snel laten weten. Iets met innovatie, iets met scholen en iets met het opzetten van een vriendschap met een hotelschool zodat ook studenten van het VISTA College deze trip in de toekomst kunnen maken. Door de prijs van de alcohol is dit immers de perfecte locatie voor een uitwisseling. Later meer!

144 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00