Zoeken

Onze werkzaamheden binnen villa messina!

Nu we in de vierde week van onze stage zitten (nog maar een weekje te gaan). Hebben we een duidelijk zicht gekregen op de werkzaamheden binnen villa messina. In het begin was het vooral meekijken en leren wat de dagindeling binnen de zorginstelling inhoud. Wij als studenten lopen nu vooral mee met de verpleegkundige binnen de afdeling. Dit houd in dat we dus ook alleen maar met verpleegkundige taken bezig zijn. We starten de dag met een mondelingen overdracht van de nachtdienst, hier worden de bijzonderheden van de bewoners besproken. Dit wordt ook opgeschreven in een klapper, zodat het altijd kan worden nagelezen. Vervolgens starten we met het uitdelen van de medicatie. Per afdeling is er een medicatiekar, met deze kar loop je langs elke kamer. Elke patient heeft een eigen medicatieblister, elke blister is voor een week. Er staat maandag t/m vrijdag op en ontbijt, lunch, middagsnack en avond. Deze blisters worden door de verpleegkundige klaargemaakt. Tijdens het uitdelen is het dus erg makkelijk, je kijkt naar de dag en het tijdstip, maakt het vakje open en geeft de medicatie aan de bewoner. Er wordt goed gekeken naar de inname van de medicatie, zo wordt er voorkomen dat de medicatie niet wordt ingenomen. Als alle medicatie is gegeven ga je de medicatiekar opnieuw indelen voor het lunchmoment. Er word gekeken wie in de middag medicatie krijgt en wie niet, dit word dan in de kar gescheiden. Vervolgens worden de insulines gegeven (de bloedglucose wordt door de nachtdienst geprikt). Als dit gedaan is starten we met de wondzorg, op de afdeling zijn mensen met verschillende wonden (vooral doorligplekken/decubitus van mensen die van het ziekenhuis terugkomen). De wondverzorging heet hier de “dressing”. We hebben dan ook beide al verschillende wonden gezien en onder begeleiding een wond mogen verzorgen, erg leuk en leerzaam! Als de wondzorg erop zit is het tijd voor een pauze... maar liefs 30 minuten (niet heel erg). Na de pauze word de middagmedicatie gegeven. Nadat dit erop zit, mogen we zelf de bloeddrukken gaan meten, er zijn bewoners die dagelijks, wekelijks of maandelijks de bloeddruk krijgen gemeten. Ook komt 2 keer per week de dokter langs op de afdeling om de bijzonderheden te bespreken en waar nodig bij bewoners te gaan kijken/beoordelen (stel er is een noodgeval komt de dokter eerder langs!). Voor ons is de dagindeling elke dag hetzelfde, deze wijkt niet af (tenzij er bijzonderheden zijn).

Voor ons is het dan ook soms een beetje routinewerk aan het worden, dit zijn we niet gewend vanuit het ziekenhuis. We hebben het erg naar ons zin en gaan vol energie onze laatste week in! En dan vinden we het stiekem ook niet erg om weer lekker naar huis te gaan.. hihi

We hebben een paar foto’s van villa messina toegevoegd, wat een prachtig huis met een hele mooie tuin waar alle bewoners lekker van het mooie weer kunnen genieten!


20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar