Zoeken

Ongeluk en zorg in het buitenland

Op 13-12-2019 hadden we het kerst personeelsfeest in ons hotel.

Ik moest die dag werken, was erg moe en had er totaal geen zin in.

Mijn manager had meerdere malen aangegeven dat ik moest gaan en ik nam dan ook aan dat het verplicht was.

Eenmaal op de kamer kwam de manager van het hotel met 3 nieuwe Nederlandse meiden aan, en vroeg me of ik de meiden mee naar het feest wilde nemen om ze te introduceren aan de rest.

Eenmaal op het feest aangekomen hebben we bij binnenkomst wat foto's gemaakt en zijn wat gaan eten.

In de rokersruimte kwam ik een collega tegen die me mee opstap vroeg maar omdat ik de volgende dag moest openen op het werk en sowieso moe was, wilde ik het rustig aan doen en niet te laat maken.

Na 1 drankje gedaan te hebben besloot ik om mijn ouders en vriend even te bellen en liep daarvoor een etage omhoog zodat ik in alle rust kon bellen en ik niet hoefde te focussen om ze te kunnen verstaan.

Toen ik naar onder wilde lopen kwam ik een groepje Nederlandse stagiaires tegen, waarvan een aantal stage lopen in Gloria Palace Amadores.

Zij wilde onze kamers graag zien en ik besloot mee te lopen.

Halverwege bedacht ik me omdat ik hakken aan had en niet te veel wilde lopen en besloot om met een ander meisje terug te keren naar het feest.

We waren in gesprek en toen we bijna onder aan de trap waren, mistte ik de laatste paar treden en viel.

Het was flink mis, de trap is gemaakt van beton en ik had een glas in mijn handen (mijn tweede drankje), het glas viel eerst waardoor ik met mijn blote benen in de scherven viel.

Tientallen mensen hebben me zien vallen en er werd gelijk om een lifeguard gevraagd.

Mensen begonnen me uit te lachen en een meneer begon me zelfs te filmen, echt schandalig.

De lifeguard maakte mijn benen schoon en adviseerde me om direct naar het ziekenhuis te gaan omdat ik een diepe wond had.

De dochter van de baas van het hotel heeft het toevallig zien gebeuren en ze kwam naar me toe om me gerust te stellen en mee te lopen naar de receptie.

Daar legde ze me uit dat ze een taxi gingen bellen en ik de bonnetjes moest bewaren waarmee ik later mijn geld terug zou krijgen van het hotel.

In het ziekenhuis ben ik gehecht, de artsen lachten mij gewoon uit en de verplegers spreken amper Engels.

Ze dachten vast; ''weer zo'n stomme zatte toerist''.

Ik moest elke dag terug komen voor het schoon te laten maken en de volgende dag zou ik een tetanus spuit krijgen omdat ik die nog nooit heb gehad.

De volgende dag ben ik met de taxi naar het ziekenhuis gegaan omdat ik amper kon lopen en het been niet mocht belasten.

Toen ik daar aankwam zeiden ze dat ik maar tot 12u terecht kon voor de wond schoon te laten maken en dat de tetanus spuiten op waren.

De dagen erna waren echt een ramp, geen enkel ziekenhuis had een tetanus spuit, en als ze die wel hadden was er wel iets anders waardoor ik de spuit niet kon krijgen, zoals een kapot systeem en enkele ziekenhuizen waren gesloten op zondag.

Ondertussen was ik een aantal keer met de taxi een paar ziekenhuizen afgegaan en kreeg ik van de receptie te horen dat het hotel niks zou vergoeden en dat ik zelf maar een reisverzekering had moeten afsluiten.

Omdat er al 2 dagen waren verstreken en het van levensbelang was dat ik een tetanus spuit moet krijgen, had ik in overleg met de manager besloten om dezelfde dag nog naar huis te vliegen voor goede zorg te krijgen.

Dat was op dinsdag 17/12 en moest zaterdag 21/12 weer terug zijn om zondag weer te moeten werken omdat er dan klanten op op mij stonden ingepland en er geen andere kapper was die ze kon overnemen.

7 keer bekeken0 reacties