Zoeken

Onderweg naar Bristol UK

Hallo beste lezers,


Ik zal mij eerst even kort voorstellen. Ik ben Lorenzo en ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in mijn examenjaar Onderwijsassistent. Ik ben van plan om hierna nog door te studeren om zo als leerkracht voor de klas te kunnen staan. Sinds vorig schooljaar leek het mij al heel leuk om een stage te doen in het buitenland. Ik ben sindsdien opzoek geweest naar een plaats waar ze Engels spreken, er is natuurlijke geen betere plaats om Engels te leren dan Engeland zelf! Toen ik mijn stageplaats had gevonden, heeft het een tijdje geduurd voordat mijn reis ook daadwerkelijk begon.Maar ik ga dus stagelopen op een basisschool in Bristol! Het is voor mij de eerste keer dat ik alleen op reis ben, dat maakt de reis dan ook alleen maar spannender. Het afscheid nemen van de mensen thuis is geen makkelijke taak, ik zal mijn familie, vrienden en vriendin de komende 3 maanden niet gaan zien. Op de dag van vertrek was ik zeker nerveus, maar ook heel benieuwd naar hoe een basisschool in Engeland te werk gaat. Ik ben met mijn koffers op de trein gestapt in Heerlen en ben zo vertrokken richting Amsterdam Schiphol. Waar het vliegtuig om 16:40 ging vertrekken. Met het vliegtuig was het maar een uurtje reizen, maar vanwege het uur tijdsverschil kwam ik om 17:00 aan in Engeland. Vanuit hier heb ik een bus gepakt naar het centrale busstation in Bristol, vanuit hier werd ik opgehaald door een begeleider en afgezet bij het gastgezin waar ik de komende maanden zal verblijven. Het gastgezin is heel open en vriendelijk. Ook zijn er nog andere studenten uit andere landen die hier verblijven en zelf hun eigen buitenlandse stage lopen. Er was snel een connectie gemaakt en de interesse van de mensen hier zorgden ervoor dat de situatie niet ongemakkelijk aanvoelde. Na kort gekletst te hebben, werd ik begeleid naar mijn kamer. De kamer is niet heel groot, maar de nodige faciliteiten zijn aanwezig. Nadat ik het avondeten op had, ben ik ook gelijk in bed gaan liggen en heb nog een telefoontje naar mijn vriendin thuis gemaakt. De eerste nacht had ik nogal last van heimwee en miste de bekende gezichten om mij heen en was dus nerveus voor mijn eerste stagedag die hierna zou volgen.


Ik had mijn wekker om 07:00 gezet maar werd al om 05:00 wakker. Sinds het moment dat ik wakker werd heb ik ook niet meer kunnen slapen. Na gedoucht en ontbeten te hebben werd ik opgehaald door mijn contactpersoon van de stage. We zijn als eerst ergens koffie gaan drinken om de kleine details nog even door te nemen. Na de koffie zijn we doorgereden naar de basisschool oftewel, Filton Avenue Primary. Vanuit hier heb ik een grote rondleiding gekregen en is mij verteld hoe alles te werk gaat in de school. Ik was verbaasd door de grote van de school en het aantal leerlingen dat op één school zit. Het team dat ik door de dag heen leerde kennen was heel vriendelijk. Tijdens de grote 'lunch break' ben ik ook buiten gaan staan om te zorgen dat de kinderen veilig buiten spelen, dit gebeurt met nog een aantal andere docenten. Iedere docent moet een hesje aan zodat het duidelijk is waar de kinderen heen moeten als er een probleem is. De kinderen kwamen ook meteen naar mij toe om dingen te vragen en hun problemen uit te leggen. Natuurlijk is dat alleen maar een goed teken! Morgen sta ik voor het eerst in de klas erbij. Ik heb ook al een rooster gekregen zodat ik iedere dag weet waar ik moet zijn. Ik ben dus heel benieuwd naar wat nog komen gaat!

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar