Zoeken
  • Kev

Ondergrondse spuitbus

Het is stiekem alweer een maandje geleden, onze Berlin Experience. Dit weekje was niet alleen erg leuk en leerzaam, wij hadden er ook een missie te voltooien.


Het concept voor de Berlijn opdracht was al een feit, nu moest het nog kleur krijgen. En dát kreeg het in de Duitse hoofdstad. Doelgericht maakten we foto’s en verdiepten ons in de underground graffiti scène; de basis van onze opdracht.


Ons team gaat een platform ontwikkelen voor underground graffiti artists, een platform dat overzicht biedt voor het enorme portfolio van deze kunstenaars; Berlijn. Door middel van QR-codes die in de kunst verwerkt zijn, kunnen belangstellenden de juiste artist traceren. Zodra het profiel van deze kunstenaar op ons platform zichtbaar wordt, zal er een plattegrondje van de stad te zien zijn waar je alle werken van deze artist kunt vinden.


Voor de website en andere media uitingen hadden we samen 100GB aan foto’s geschoten, we hebben aanknopingspunten voor onze opdracht gevonden en direct uitgeschreven. We zaten middenin de doelgroep, vrije artistieke geesten die tussendoor ideeën uitwisselden onder het genot van een koffie of thee. We proefden de sfeer, de omgeving en ademden dezelfde lucht. Zodoende kunnen we ons nú goed inleven in de behoeften en gedachtegang van deze groep.


Mijn taken zijn het uitwerken van alle marketing onderdelen (personae, strategie, propositie en printmedia) en de volledige kopij schrijven voor uitingen in print en web.


Wij werken met drie man aan dit project. Eén teamlid is illustrator en zal dus alle illustratieve onderdelen invullen, de ander is een webdesigner en bouwt dus het platform zelf met bijbehorende webonderdelen.


Zelfs een maand later kijk ik nog met genoegen terug naar Berlijn, ik zie nu pas wat ik er écht heb uitgehaald. Niet alleen de informatie en afbeeldingen, alles was die week anders en het heeft mij positief geïnspireerd om nóg harder aan dit project te werken!


The Berlin Experience lives on. Het is veel meer dan gewoon een opdracht, het is een filosofie!


- Kev21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland