Zoeken

Nog lang geen Brexit voor Zina


Vers uit Barca plegen Verena en ik een overval bij Hatch Design Studio in London. Gelegen in een woonwijk ver buiten het centrum treffen we een super georganiseerde en state-of-the-art uitgeruste studio aan. Aan het roer van deze speedboat staan Susan en James, twee vakmensen pur sang die ook nog eens een onderwijshart hebben dat te groot is om in het pand te passen. Ze hebben al vaker stagiaires begeleid uit Amerika, Taiwan, Spanje, Nederland en en en. Vanuit die ervaring hebben ze een eigen modulair maatwerktraject, inclusief beoordelingsmethodiek, ontwikkeld. Nou, vind maar eens zo een stagebedrijf. Respect. Wij zijn vol lof over hun aanpak.


Maar ook zij zijn na afloop van onze gesprekken duidelijk in hun oordeel over onze opleiding. In al de jaren dat ze met scholen samenwerken hebben nog geen enkele opleider ontmoet die zijn stagebegeleiding en examinering zo integer en gefundeerd oppakt. Ook de kracht van de opleiding zelf (lesprogramma, karaktervorming) wordt als “remarkable” benoemd. We gaan zeker nog meer met elkaar doen.


Allemaal leuk, maar daar kwamen we niet voor. Zina. Opnieuw een hartelijk weerzien met iemand die je niet meer terug kent. Big smile, volle wangen, vrolijke heldere ogen. Vol gepaste trots presenteert ze een top-secret project voor een grote bekende softwareleverancier. Al haar examenwerk valt onder een strikt embargo. Spannend! Ondanks verwoede pogingen om haar te overbluffen met kritische vragen staat ze als een rots achter haar project en slaagt ze zonder ook maar één negatieve tik.

Geslaagd! En daar blijft het niet bij. Zina zal in London blijven! Bij het bedrijf waar ze nu stage loopt heeft ze een full-time contract getekend.


Eind goed, al goed. Op voorstel van James besluiten we onze ontmoeting met een lunch in de plaatselijke Pizzeria. Die ook een eigen brouwfaciliteit heeft! Make my day!! Scheit aan de dokter, daar moet bier in!!! Een volle pint van The black Beast of Hatchfield glijdt zonder protest naar binnen. Wat is het leven toch weer mooi ;-)

518 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar