Zoeken
  • Carlina

Moving to Valencia! #Blog1


Voordat ik begin met mijn ervaring te delen zal ik eerst mezelf voorstellen.

Mijn naam is Carlina Erikin, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Heerlen. Momenteel volg ik de opleiding medewerker marketing en communicatie op het Vista college in Heerlen. Ik zit in mijn derde en tevens ook mijn laatste jaar van deze opleiding. In mijn laatste jaar wilde ik een leuke en overgetelijke stage beleven en heb er daarom voor gekozen om naar het buitenland te gaan.Na lang twijfelen over de verschillende landen waar ik heen wilde, heb ik gekozen voor … VALENCIA!!Mijn avontuur begon op 5 februari, van Eindhoven airport naar Valencia airport. Mijn eerste stagedag was op 10 februari, daardoor hadden wij nog even de tijd om Valencia te verkennen. in de eerste week hebben wij al veel leuke plekjes bezocht en dit hebben we ook gevlogd!


Ik loop mijn stage bij Monouso, dit is een bedrijf voor wegwerpartikelen, die zich bezighoudt met ecologische en biologische artikelen. Ik zit hier samen met mijn vriendin, waarmee ik ook een appartement deel.Wat ik van Valencia vind?


Waar moet ik beginnen…. Ik woon nu 4 weekjes in Valencia en ik vind het erg leuk! De cultuur in Valencia is erg anders dan in Nederland. In Nederland is iedereen gehaast en moet alles zo snel mogelijk af zijn, terwijl dit in Valencia het tegenover gestelde is. Iedereen is hier erg ¨chill¨, maar ze werken wel erg hard.


Het grootste verschil vind ik toch wel de werkuren. Mijn werkdag is van 08.45 tot 18.00 uur en bevat een pauze van 1 uur lang. Het zijn dus erg lange werkdagen.


In Spanje eten ze op verschillende tijden dan in Nederland. Ze ontbijten tussen 09.00-12.00 uur, lunchen tussen 13.00-15.00 uur en dineren tussen 20.00-23.00 uur. Hier moet ik nog even aan wennen, omdat we in Nederland andere tijden gewend zijn.


Wij wonen in de stad van Valencia, dit is het oude gedeelte van Valencia. Ons appartement is erg leuk en knus, het enige nadeel is dat we last hebben van kakkerlakken. In de stad van Valencia komt het erg vaak voor dat er kakkerlakken in het appartement zijn (omdat het een oud gebouw is). Ook wordt Las Fallas hier erg groots gevierd (een soort van Spaanse Carnaval). Las Fallas is in de periode van 15-19 maart, maar het wordt nu al gevierd. Nog een nadeel van het leven in de stad en in een oud gebouw is dat je ALLES hoort. Omdat Las Fallas al wordt gevierd horen wij de hele dag door vuurwerk… Dit is niet erg handig als je de volgende dag om 07.00 uur moet opstaan….


Gelukkig heb ik nog geen last van heimwee, het enige wat ik aan Nederland heb gemist is de frituur.. Een friet speciaal en een frikandel speciaal, oh en natuurlijk mijn familie en vrienden!!!


Till next time!


Als je vragen hebt kun je me altijd een berichtje sturen!


INSTAGRAM: xoxocarlina

YOUTUBE: EveryDayZC84 keer bekeken0 reacties