Zoeken

Mijn voorbereidingen op de werkzaamheden

Zoals al eerder aangegeven in mijn vorige blogpost, is het regelen van mijn stage in het buitenland een lastminute actie geweest. In het begin was mij daarom nog niet duidelijk welke werkzaamheden ik moest gaan verrichten. Pas begin januari kreeg ik te horen via het mailverkeer met Cindy welke werkzaamheden ik mocht gaan verrichten. De werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende administratieve handelingen op het duikcentrum in Abades tot het werven van klanten voor duik- en snorkellessen bij hotels. Tevens ook het helpen met opruimen van de materialen die door duikers gebruikt zijn. Er werd toen ook meteen aangegeven dat we als eerst ons openwater duikbrevet mochten gaan behalen, zodat we weten waar we over praten zodra we duik- en snorkellessen gaan promoten bij hotels.


Zelf ben ik al bekend met snorkelen, dit doe ik dan ook vaker samen met mijn vader als we op vakantie zijn in Griekenland. Duiken is voor mij nieuw maar het lijkt mij ontzettend spannend. Daar verheug ik me dan ook echt op!


Maar goed, hoe kun je je er nu het beste op voorbereiden? Als het aan mij ligt kun je het beter op je af laten komen. Je weet toch nooit exact hoe dingen uitpakken. Wat ik in ieder geval wel gedaan heb is via google maps de omgeving verkend. Goed gekeken waar het duikcentrum precies ligt, ons appartementje en natuurlijk wat er verder nog in de buurt te doen is. Zo heb ik al een aardig beeld gekregen van de omgeving. Het leuke daaraan is weer dat op het moment dat je er bent je al veel dingen herkent. Net alsof je er al eens geweest bent!


Het ging dan ook tegen mijn verwachtingen in dat ik zoveel zou snorkelen. Direct de eerste dag lagen we al in het water te peddelen en op het einde van de eerste week heb ik klanten mogen begeleiden. Dit had ik vooraf natuurlijk nooit verwacht, maar dat maakt het juist net leuk. Het is dan ook best wel een hele verantwoordelijkheid. Zelf ben je nog niet echt bekend met het strand, de zee en alles wat onder je zwemt en dan moet je dit overbrengen op klanten en dan ook nog eens in het Engels en/of Duits. Zeker een uitdaging.


De voorstelling die ik mij gemaakt had over het promoten van de duik- en snorkelenlessen bij hotels verloopt wel zoals ik mij dit had voorgesteld. Dit is natuurlijk ook ons werk, verkoop! Het verkopen zelf heb ik dan ook als zeer positief ervaren, zoals jullie weten ben ik een prater en daardoor ging dit mij zeer gemakkelijk af.


27 keer bekeken0 reacties