Zoeken

Mijn verblijf / mijn ervaringen


Na 3 maanden in Malta raak je gewend aan de cultuur, levensstijl, de mensen en raar genoeg ook het verkeer.

Voornamelijk leef ik hier op spaghetti,rijst en pizza maar Malta heeft genoeg traditionele gerechten die je geproefd moet hebben.

Zelf vond ik Pastizzi’s ( hartige kaas taartjes ) lekker van de lokale bakker en als avond eten, Fenek ( konijn ).

Mijn ervaringen met de inwoners van Malta, ze zijn erg relaxed, ze helpen je zoveel mogelijk met alles en het grootste voordeel is dat ze allemaal engels spreken. Vrienden maken op malta is niet echt lastig, want er zijn veel Nederlandse studenten op het eiland en ook doormiddel van stage leer je veel mensen kennen.


Na een aantal weken hard werken op stage was het dan eindelijk tijd voor de mei vakantie. 2 weken lang Malta verkennen. Het weer was goed en hebben veel leuke dingen gedaan zoals:

Paintballen, zwemmen in Blue lagoon, Gozo bezocht, in de zon gelegen op het prachtig golden bay strand en zijn we veel gaan toeren over het eiland.


Mijn verblijf in Malta.

Ik heb gekozen voor een appartement in Birkirkara omdat het een beetje centraal ligt en het ligt kortbij stage. Birkirkara is niet de mooiste plek van Malta omdat het erg dichtbevolkt is en er zijn geen parken in de buurt. Het voordeel aan Birkirkara is zoals ik al aangaf dat het erg centraal ligt, je bent dichtbij Valletta en Sliema. Twee steden die erg mooi zijn en waar je goed kan eten en eventueel later op de avond kan drinken.

Ondanks dat de buskaartjes €1,50 kosten en 2 uur gelding zijn, heb ik het geluk dat ik van stage een busje heb gekregen waarmee ik ,zoveel ik wil kan rondrijden. Het verkeer is zeer chaotisch in Malta maar het beste wat je kan doen is doorrijden en flink toeteren.


We zitten inmiddels al over de helft van het avontuur in Malta maar ik weet zeker dat ik de komende 2 maanden nog flink ga genieten hier.Sam van Oosten44 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00