Zoeken

Mijn verblijf / mijn ervaringen


Na 3 maanden in Malta raak je gewend aan de cultuur, levensstijl, de mensen en raar genoeg ook het verkeer.

Voornamelijk leef ik hier op spaghetti,rijst en pizza maar Malta heeft genoeg traditionele gerechten die je geproefd moet hebben.

Zelf vond ik Pastizzi’s ( hartige kaas taartjes ) lekker van de lokale bakker en als avond eten, Fenek ( konijn ).

Mijn ervaringen met de inwoners van Malta, ze zijn erg relaxed, ze helpen je zoveel mogelijk met alles en het grootste voordeel is dat ze allemaal engels spreken. Vrienden maken op malta is niet echt lastig, want er zijn veel Nederlandse studenten op het eiland en ook doormiddel van stage leer je veel mensen kennen.


Na een aantal weken hard werken op stage was het dan eindelijk tijd voor de mei vakantie. 2 weken lang Malta verkennen. Het weer was goed en hebben veel leuke dingen gedaan zoals:

Paintballen, zwemmen in Blue lagoon, Gozo bezocht, in de zon gelegen op het prachtig golden bay strand en zijn we veel gaan toeren over het eiland.


Mijn verblijf in Malta.

Ik heb gekozen voor een appartement in Birkirkara omdat het een beetje centraal ligt en het ligt kortbij stage. Birkirkara is niet de mooiste plek van Malta omdat het erg dichtbevolkt is en er zijn geen parken in de buurt. Het voordeel aan Birkirkara is zoals ik al aangaf dat het erg centraal ligt, je bent dichtbij Valletta en Sliema. Twee steden die erg mooi zijn en waar je goed kan eten en eventueel later op de avond kan drinken.

Ondanks dat de buskaartjes €1,50 kosten en 2 uur gelding zijn, heb ik het geluk dat ik van stage een busje heb gekregen waarmee ik ,zoveel ik wil kan rondrijden. Het verkeer is zeer chaotisch in Malta maar het beste wat je kan doen is doorrijden en flink toeteren.


We zitten inmiddels al over de helft van het avontuur in Malta maar ik weet zeker dat ik de komende 2 maanden nog flink ga genieten hier.Sam van Oosten44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar