Zoeken

Mijn verblijf

Het regelen van een verblijfplaats is toch wel één van de belangrijkste zaken die je op orde moet hebben voordat je op een buitenlandse stage gaat. Gezien wij pas vrij laat alle gegevens van onze stage locatie hebben ontvangen konden we niet eerder van start gaan om een onderkomen te zoeken. Ons eerste doel was een huisje met 2 slaapkamers, gezien we geen koppel zijn. In eerste instantie zijn we dan ook uitgekomen op een kleinschalig vakantiepark Ecovillage gevestigd in Abades. De eigenaar van Ecovillage gaf echter wel aan dat de eerste maand (februari) vol zat en we pas vanaf 2 maart bij hem terecht konden. Gelukkig wist onze stagebegeleidster (Cindy) nog een tijdelijk onderkomen te regelen voor deze eerste maand.


Helaas moesten we bij aankomst nog drie dagen in een ander huisje overnachten totdat ons tijdelijke huisje voor 1 maand ter beschikking kwam. En niet geheel onbelangrijk is de huurprijs van de accommodatie, dit kan nogal verschillen.


5 februari konden we dan eindelijk terecht in ons tijdelijke studio. Een huis, bestaande uit drie verdiepingen een begaande grond en eerste verdieping (hierin verblijven 2 locals) en een souterrain. De souterrain is onze verblijfplaats. De ruimte is geschikt voor 2 personen en is omgebouwd tot een U-vormige studio met keuken, badkamer, slaapgedeelte en genoeg woonruimte. Het eerste wat opviel was de splinter nieuwe keuken voorzien van een elektrisch fornuis, magnetron, koelkast en wasmachine. Het enige nadeel van de souterrain is dat er maar één afgesloten ruimte is en dat is de badkamer. De rest is een geheel (u-vorm) en dus slapen we in een ruimte met 2 aparte bedden.


Uiteindelijk hebben we het heel erg naar onze zin in de studio en daarom dat we hebben besloten de resterende maanden ook hier door te brengen. Ook de locatie was perfect, op nog geen 5 minuten lopen van het duikcentrum. Zouden we naar Ecovillage zijn gegaan dan hadden we een stukje hogerop in het dorp gelegen, op ca. 20 min. loopafstand en alleen bereikbaar via een onverharde donkere weg, dit is niet echt aangenaam. En daarbij het is veel leuker en praktischer om midden in het dorp te zitten tussen de locals dan op het vakantiepark tussen de toeristen.


De sfeer

Bij het verblijf horen natuurlijk ook de mensen in en rondom het dorp. Gezien Abades klein en rustig is, kent praktisch iedereen elkaar. Het is super relaxed en iedereen is vriendelijk. Je voelt je er gelijk thuis en wordt meteen opgenomen in de groep. Het is dan ook bijna iedere avond feest, en daarmee bedoel ik na sluitingstijd nog een drankje doen. Al met al een top verblijf!
23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar