Zoeken

Mijn verblijf

Het regelen van een verblijfplaats is toch wel één van de belangrijkste zaken die je op orde moet hebben voordat je op een buitenlandse stage gaat. Gezien wij pas vrij laat alle gegevens van onze stage locatie hebben ontvangen konden we niet eerder van start gaan om een onderkomen te zoeken. Ons eerste doel was een huisje met 2 slaapkamers, gezien we geen koppel zijn. In eerste instantie zijn we dan ook uitgekomen op een kleinschalig vakantiepark Ecovillage gevestigd in Abades. De eigenaar van Ecovillage gaf echter wel aan dat de eerste maand (februari) vol zat en we pas vanaf 2 maart bij hem terecht konden. Gelukkig wist onze stagebegeleidster (Cindy) nog een tijdelijk onderkomen te regelen voor deze eerste maand.


Helaas moesten we bij aankomst nog drie dagen in een ander huisje overnachten totdat ons tijdelijke huisje voor 1 maand ter beschikking kwam. En niet geheel onbelangrijk is de huurprijs van de accommodatie, dit kan nogal verschillen.


5 februari konden we dan eindelijk terecht in ons tijdelijke studio. Een huis, bestaande uit drie verdiepingen een begaande grond en eerste verdieping (hierin verblijven 2 locals) en een souterrain. De souterrain is onze verblijfplaats. De ruimte is geschikt voor 2 personen en is omgebouwd tot een U-vormige studio met keuken, badkamer, slaapgedeelte en genoeg woonruimte. Het eerste wat opviel was de splinter nieuwe keuken voorzien van een elektrisch fornuis, magnetron, koelkast en wasmachine. Het enige nadeel van de souterrain is dat er maar één afgesloten ruimte is en dat is de badkamer. De rest is een geheel (u-vorm) en dus slapen we in een ruimte met 2 aparte bedden.


Uiteindelijk hebben we het heel erg naar onze zin in de studio en daarom dat we hebben besloten de resterende maanden ook hier door te brengen. Ook de locatie was perfect, op nog geen 5 minuten lopen van het duikcentrum. Zouden we naar Ecovillage zijn gegaan dan hadden we een stukje hogerop in het dorp gelegen, op ca. 20 min. loopafstand en alleen bereikbaar via een onverharde donkere weg, dit is niet echt aangenaam. En daarbij het is veel leuker en praktischer om midden in het dorp te zitten tussen de locals dan op het vakantiepark tussen de toeristen.


De sfeer

Bij het verblijf horen natuurlijk ook de mensen in en rondom het dorp. Gezien Abades klein en rustig is, kent praktisch iedereen elkaar. Het is super relaxed en iedereen is vriendelijk. Je voelt je er gelijk thuis en wordt meteen opgenomen in de groep. Het is dan ook bijna iedere avond feest, en daarmee bedoel ik na sluitingstijd nog een drankje doen. Al met al een top verblijf!
23 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00