Zoeken

Mijn stage bijgehouden per week. (400 v/d 500 uur)

Week: van 1-5-2019 tot 5-5-2019 Mijn eerste stage week, eerst leerde ik iedereen kennen en hoe alles ten werk gaat. Over alle activiteiten en werkzaamheden werd uitleg gegeven. Ook heb ik een slaap plek gekregen in een stage chalet ( mobile home ). De activiteiten staan allemaal in een Landal app waar ik alles op kan checken. Buiten het hoog-seizoen is er elke week ongeveer hetzelfde programma dat bestaat uit activiteiten als boogschieten, lasergamen, Bollo Minidisco, Bollo voorlezen, knutselen, peuterpret muziek maken, disco zwemmen, speurtochten, sporttoernooi, schminken, make-up workshop en veel meer! Ik moest ook in Bollo de mascotte, tijdens minidisco en tijdens voorlezen. Ook heb ik buiten activiteiten een kinderfeestje gehad met zwemmen erbij, dat was mij super goed bevallen, de eerste week heb ik veel geleerd.

Week: van 6-5-2019 tot 12-5-2019 Afgelopen week heb ik een leuke en leerzame stageweek meegemaakt met verschillende werkzaamheden. Zo heb ik gasten ontvangen naast de receptie en een drankje en een hapje aangeboden en iets verteld over de omgeving. Ook heb ik de mini disco gepresenteerd, en ook als Bollo meegespeeld. Het avonturenbos ( de speeltuin voor oudere kinderen ) hebben we als team schoongemaakt, met bladblazers en harken en kruiwagens. Ik heb nieuwe activiteiten uitgelegd zoals boogschieten en lasergamen.

Ik heb ook mijn leerdoelen uitgekozen. 5 Leerdoelen Mooi Zutendaal :

Ik kan een dagprogramma samenstellen. Ik kan een activiteit promoten Ik kan schoonmaakwerkzaamheden en opruimwerkzaamheden verrichten op de plek waar de activiteit heeft plaatsgevonden. Ik kan toeristisch-/recreatieve informatie presenteren. Ik kan een activiteit uitleggen.

Week: van 13-5-2019 tot 19-5-2019 Afgelopen week was ook erg leerzaam. Ik heb gewerkt aan een nieuw animatie huis voor ons animatie team. We hopen deze zomer klaar te zijn, maar we hebben erg veel te doen. Hierbij moest deze week bijvoorbeeld een tuin worden omgespit. Ook moest het dak van mos worden verwijderd met een hoge druk.

Verder heb ik deze week ook met peuters muziek gemaakt wat mij erg goed is bevallen. Ik vind dat ik een leuk team heb, die mij ook goed helpen met de activiteiten. Zo kreeg ik boog schieten nogmaals uitgelegd en heb ik veel tips gekregen. Verder waren er weer activiteiten zoals lasergamen, knutselen, Bollo voorlezen, minidisco, pyjama party en veel meer.

Week: van 20-5-2019 tot 26-5-2019 Ik heb nu bijna een maand al gewerkt op stage en het bevalt me heel goed. Deze week heb ik een kinderfeestje gegeven aan een volleybal team en zijn we gaan lasergamen zwemmen en frieten eten, dat vond ik heel leuk! Ook heb ik met de kindjes marshmallows boven het kamvuur geroosterd maar er stond veel wind dus heb ik ze voor de kindjes geroosterd in verband met veiligheid. Er is ook een dag geweest dat we een hele dag aan het animatie huisje moesten werken, vorige week vond ik het nog zwaar, maar ook verbouwen bevalt wel.

Ook is er een mooie ballon boom gemaakt, zo laten we bij aankomst van de gasten zien dat we vrolijk zijn. Ik als Bollo was wat minder vrolijk, want het was wat warm geworden en ik had het toch wel zwaar. Maar ik moet gewoon nog even aan de warmte wennen dat had ik vorig jaar ook, daarom ging Bollo ook lekker in de schaduw even liggen!


Week: van 27-5-2019 tot 2-6-2019 Afgelopen week was erg fijn omdat het voor mijn gevoel allemaal super goed gaat. Nu heb ik alles wel onder controle. De activiteiten gingen super goed, er word ook daadwerkelijk geluister en met enthousiasme meegedaan! Ook was er weer een super kinderfeestje, die gaan ook altijd prima.

In het animatiehuis zijn we nu de muren aan het schuren. Ook zijn we er erg goed aan het schoonmaken, het begint al ergens op te lijken. We oefenen verder ook veel dansjes voor de minidisco, voornamelijk nieuwe dansjes. Het presenteren en meedoen van de minidisco bevalt super, en eerlijk gezegd is presenteren ook iets wat ik super leuk vind om te doen. Het knutselen is ook erg leuk, ik heb zelf ook een nieuw knutselwerk bedacht. Ook moesten de fietsen van de fietsverhuur gepoetst worden, en allemaal worden gesorteerd. Verder heb ik ook bij de receptie de gasten gastvriendelijk een warm welkom geheten, een drankje aangeboden, en informatie gegeven. Ook heb ik digitaal alle leerdoelen uitgewerkt, en uitgevoerd wat ik nog niet gedaan had. Ik had al best veel kunnen werken aan leerdoelen tijdens de activiteiten afgelopen maand.

Week: van 3-6-2019 tot 9-6-2019 Deze week had ik de activiteit schminken, dat verliep gelukkig beter af dan verwacht. Ik heb het geluk dat het meisje een lieveheersbeestje uitkoos, een prinses of Mega Mindy ben ik minder goed in. Ook hebben we het zwembad vrij gemaakt van ontkruid, dat vind ik niet zo erg om soms te doen maar toch ben ik liever met de kinderen bezig. Deze week werden ook weer flink de dansjes geoefend, maar toch gaat dat op het podium beter af dan tijdens het oefenen. Verder heb ik bij de kinderfeestjes deze week verschillende dingen gedaan zoals lasergamen, zwemmen, speurtocht, marshmallows en worstjes roosten bij een kampvuur, en veel meer! Om begeleider te zijn van zo'n feestje is altijd heel leuk vooral omdat ik altijd veel waardering krijg van de kinderen en de ouders. Ook moeten we nadenken over leuke activiteiten voor juli en augustus. Verder waren de andere activiteiten ook prima verlopen.

Week: van 10-6-2019 tot 16-6-2019 Afgelopen week was het goed druk op het park. Vooral de eerste dagen van de week waren erg druk. We hebben zelf een mountainbike route uitgestippeld. Het is de bedoeling dat we die in het hoogseizoen met de gasten gaan fietsen. Voor de jongere kinderen hebben we een bmx route uitgestippeld. De mountainbike routen is vanaf jaar en is een 18 km zwarte route door het bos. De Bmx route is vanaf 6 jaar en is een 7 km blauwe route door het bos en weiland. Verder hebben we nu alle activiteiten voor het hoogseizoen uitgewerkt, en denken we hard mee welke benodigdheden moeten worden ingeslagen. Er komen over 2 weken super leuke activiteiten bij zoals : hutten bouwen, expeditie Landal, playback show, buikschuiven, challange night, quiz night, kinderdansfeest, koekjes bakken , filmavond, bootcamp en jongens tegen de meisjes. Dit programa wisselt om de week. Verder gaat alles gewoon prima, ik krijg veel zelfstandigheid en heb eigenlijk nog geen problemen gehad. Volgende week is de tussentijdse beoordeling ingeplant en worden ook de leerdoelen bekeken.

Week: van 17-6-2019 tot 23-6-2019

Deze week was een leuke drukke week. Erg druk leuk kinderfeestje gehad, de groep was in het begin een beetje moeilijk onder controle te houden maar na 10 minuten ging het eigenlijk super. Er was een erg leuke bingo, ik heb de gaste in plaats van bingo dierengeluiden laten roepen. Zo moesten ze bijvoorbeeld een schaap na doen als ze bingo hadden, en we deden ook met de hele zaal dierengeluiden oefenen erg grappig! De tussentijdse beoordeling word een weekje opgeschoven in verband met de drukte. Op het park is het niet zo heel druk toch is er heel veel te doen, ook de zolder van het animatie kantoor moest volledig ontruimd en opnieuw gesorteerd worden. Verder is er niks speciaals gebeurd en is alles wederom prima verlopen.

Week: van 24-6-2019 tot 30-6-2019

We hebben te horen gekregen dat we niet meer aan het animatiehuisje hoeven te werken totdat er nieuwe plannen zijn gemaakt. Nu is het dus vooral kinderfeestjes en activiteiten begeleiden. Alweer een heel leuk kinderfeestje gehad, maar er komen er vanaf nu nog maar 4 in totaal omdat hoog seizoen bijna is begonnen. In de binnenspeeltuin moesten we controleren of er dingen stuk waren die de technische dienst dan kon maken. Ook moesten we doe vloer platen van de binnenspeeltuin demonteren en schoonmaken en dan terugplaatsen. En in de buitenspeeltuin moesten alle speeltoestellen worden schoongemaakt. We hebben de nieuwe activiteiten geoefend, en na een keer oefenen ook de puntjes op de i gezet.

Week: van 1-7-2019 tot 7-7-2019

Deze week is het nieuwe rooster en tevens het hoogseizoen begonnen. Ik merk nog niet veel verschil qua drukte maar de leeftijd van de kinderen begint te stijgen. De nieuwe activiteiten waren gelijk super verlopen. Zo moest ik de activiteit : hutten bouwen geven, en tot mijn verbazing stond er in no time een mooie hut, en hadden we erna een gezellig kampvuur! Er is nu een challange night, waarbij alle kinderen super gekke opdrachten krijgen dat was echt super iedereen was echt enthousiast. Deze week heb ik ook de tussentijdse beoordeling gekregen, wat ben ik blij zeg! Alleen aan de starr en smart formulieren moest ik nog een aantal dingetjes verbeteren.

Week: van 8-7-2019 tot 14-7-2019

Het is toch wel erg druk op het park nu, maar wel heel gezellig! Het is fijn dat alles nu op de automatische piloot gaat, de minidisco, het voorlezen en knutselen, maar zelfs de nieuwe activiteiten gaan direct goed. Alleen bij bootcamp had ik voor de activiteit begon twijfels over hoe ik het moest aanpakken. Bootcamp is een soort conditie training voor mensen vanaf 18 jaar en ouder, ik keek er een beetje tegenop en had niet zo'n hoge verwachting ervan. Maar eenmaal met de activiteit bezig ging dit ook echt super en iedereen deed heel goed mee.

Verder was pizza bakken eerst alleen een activiteit tijdens een kinderfeestje, maar nu doen we dat ook met de park gasten. Het is echt super leuk om te doen maar je moet wel echt een goeie opruim strategie bedenken want het geeft een enorme troep! Deze week was de bingo super druk, en wederom heb ik weer met de dierengeluidjes gewerkt.


mvg Hubert-Jan Remmel


43 keer bekeken0 reacties