Zoeken

mijn korte stage in Cyprus! deel 2

kennismaking met het bedrijf

toen ik was aangekomen kreeg ik een erg warm welkom, ik heb samen met de restaurant manager geluncht in het restaurant van het hotel en we hebben gepraat over mijn stage en hoe het met mij is geweest afgelopen jaar, aangezien we elkaar al konden van mijn vorige stage. we hebben wat besproken over mijn diensten die ik zou draaien en ik heb mijn uniform gekregen.


mijn voorbereiding op de werkzaamheden

het hotel is erg formeel. iedereen is netjes aangekleed en moet er verzorgd uit zien, daarom heb ik me wekker op tijd gezet, namelijk al 06:00 in de ochtend zodat ik een snelle douche kon nemen, me ontbijt kon eten, me kon opduffen en me haar netjes vast kon maken in een knot. mini accessoires zijn toegestaan, dus ik heb een horloge en wat ringen om gedaan om nog professioner uit te zien.


mijn werkzaamheden

ik zou animatie doen in het hotel, maar dit team zou pas in April van start gaan, dus ik zou vanaf 09/03/2020 tot 31/03/2020 als gastvrouw stage lopen en dan de rest van de stage periode zou ik in het animatieteam zitten. vorig jaar was ik ook veel gastvrouw in het hotel, waardoor ik precies wist wat ik moest doen! na een week stage mocht ik zelfs al een nieuwe stagiaire opleiden!


mijn verblijf

ik heb mijn verblijf gedeeld met een vriendin, zij was niet mee gekomen van school, maar haar heb ik vorig jaar in Cyprus leren kennen tijden s mijn vorige stage. zij woont en werkt in Cyprus en ze heeft haar eigen appartement. ik ben bij haar ingetrokken en we hebben de huur door midden gesplit. het was een appartement met 2 tweepersoonsbedden, 1 badkamer, 1 grote keuken en een mooie woonkamer+balkon.


mijn ervaringen

helaas heb ik niet lang kunnen genieten van het mooie Limassol, door het Coronavirus... heel erg jammer, want ik vind het werk, de mensen en de stad heel erg leuk. ik voel me helemaal thuis in Limassol door de mooie palmbomen, het warme weer, zon en strand. in het hotel heb ik maar 10x gewerkt (2 weken) het werk was erg lang, 9 uur per dag en 5x per week!!!. maaaar ik vond de sfeer in het hotel zo leuk dat de tijd altijd vlot ging!


de cultuur

Cyprus is eigenlijk deels van Turkije en deels van Griekenland, ze spreken hier ook Grieks, maar met een soort "dialect". ik zelf zat in het Griekse gedeelte. ik merk dat de mensen hier erg gastvrij zijn en graag willen werken. ze willen graag bezig zijn en houden van veel sociaal contact. ook zijn de grieken heel erg in voor een nachtje uit of een feestje!


terug naar Nederland

helaas kreeg ik een telefoontje van mijn stagebegeleider dat ik A.S.A.P terug moest komen naar Nederland.... ik baalde hier enorm van (nog steeds) dit kwam door het Coronavirus. de scholen in Nederland moesten sluiten en alles in Cyprus zou toch anyway in lockdown gaan. ik begreep het wel, maar vond het alsnog erg jammer. ik werd de 15e gebeld door mijn docent en ik had de 18e een vlucht. dit was zo kort erna omdat dit een van de weinige vluchten waren die überhaupt nog gingen! alles was gecanceld. de 18e ben ik vanaf larnaca naar schiphol gevolgen.


wat heb ik geleerd?

ik heb zoveel geleerd, ook al zijn het maar 2 weken... elke keer dat je je famillie, vrienden, vriendje, vriendinnetje wat dan ook achterlaat voor een lange periode, maakt je dat een sterker persoon. je voelt meer verantwoordelijkheid als je alleen bent. je doet je eigen was, je kookt, je moet zelf schoonmaken. maar niet alleen dat. ook moet je elke ochtend opstaan door jezelf en vroeg gaan slapen, omdat je weer vroeg moet opstaan voor je stage. dit komt er allemaal bij kijken, maar natuurlijk is het niet alles, want op je stageplek leer je het meest over je beroep.


nou... dit was mijn blog over het Atlantica Miramare Beach Hotel in Limassol, Cyprus.

ik hoop dat jullie het interessant vonden en voor vragen mogen jullie mij altijd een berichtje sturen op instagram @sylvianoabos

ik raad dit hotel iedereen aan!


veel liefs,

Noa

16 keer bekeken0 reacties