Zoeken
  • robin.f

Mijn kort verblijf in Barcelona

Mijn naam is Robin, ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding leidinggevende travel & hospitality op het Vista college in Maastricht. Voor mijn opleiding moet ik een stage lopen van 1200 uur.

MIJN VOORBEREIDING

Toen we aan het begin van het schooljaar alle informatie te horen kregen over onze stage die we in het tweede en derde leerjaar moesten lopen ben ik meteen opzoek gegaan naar leuke bedrijven in Barcelona. Ik wist van te voren al dat ik heel graag daar naar toe zou willen gaan omdat ik het een geweldige en mooie stad vind. Ik ben op zoek gegaan naar hotels en ben toen een organisatie tegengekomen die studenten helpt aan stages en woonplekken in Barcelona. Via deze organisatie ben ik makkelijk in contact gekomen met een hotel dat ik op het oog had en zo heb ik makkelijk en snel mijn stageplek kunnen regelen.

Het hotel waar ik stage zou lopen was Petit Palace Boquería Garden en dit hotel ligt net achter de Ramblas. De ligging van het hotel sprak me heel erg aan maar ook hoe het er van binnen uitzag.

Omdat ik als enige naar Barcelona ging wist ik van te voren dat ik niet mijn volle stage periode hier kon houden en ik dus ook nog een stage in Nederland moest lopen. Maar omdat ik zo lang mogelijk daar wou blijven had ik geregeld dat ik vanaf 16 maart tot eind september daar stage kon lopen met als doel 1000 uur te halen.

MIJN ERVARING

Maandag 16 maart zou mijn stage beginnen in hotel Petit Palace Boquería Garden in het centrum van Barcelona. Hier zou ik tot het einde van september blijven om hier ongeveer 1000 uur stage te lopen als front Office medewerkster.

Ik ben twee weken eerder gegaan naar Barcelona omdat ik nog een snelle taalcursus ging volgen op een talen school in de stad. Zodat ik toch nog een beetje extra Spaans zou kunnen spreken voordat mijn stage zou beginnen.

Dus op vrijdag 28 februari vertrok mijn vlucht rond 10 uur vanuit Brussel en kwam ik ongeveer twee uur later op het vliegveld aan van Barcelona. Vanaf het vliegveld ben ik met een bus naar de stad gegaan en vanuit het stadscentrum ben ik met de metro naar mijn appartementje gegaan om daar mijn sleutel op te halen en mijn huur contract te tekenen.

Het eerste weekend dat ik daar verbleef heb ik kennis gemaakt met mijn vier andere huisgenoten en ben ik de stad verder gaan ontdekken want vanaf de maandag begon mijn Spaanse cursus.

De Spaanse cursus heb ik bij Speakeasy gevolgd en hierbij ga je les in de ochtend of in de avond en deze lessen volg je dan van maandag tot vrijdag. Ik had de ochtend lessen gevolgd wat betekende dat je om 13:00 uur klaar was en je dus nog de hele middag over had om dingen te doen.

Toen het einde van mijn cursus naderde begon in Spanje het gebeuren met het Coronavirus wat betekende dat mijn laatste dag op de talenschool al niet meer door ging. Vanaf vrijdag 13 maart werd het iedereen al aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven en vanaf maandag de 16e zou Spanje in lockdown gaan.

Hierna had ik contact opgenomen met m’n stagebegeleider van het hotel en zij had mij verteld dat het hotel vanaf die maandag ook ging sluiten gedurende de lockdown.

In het weekend voordat mijn stage eigenlijk zou beginnen had ik nog contact gehad met mijn stagebegeleider van school en toen werd verteld dat ik de maandag meer informatie zou krijgen. Toen ging die maandag de telefoon en werd mij verteld dat ik zo snel mogelijk naar huis moest komen. Ik heb direct een vliegticket geboekt en ben ik op dinsdag 17 maart weer naar huis gevlogen.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar