Zoeken

Mijn ervaringen in Duitsland

Het is alweer 3 maanden geleden dat mijn avontuur in Berlijn van start ging. In deze, relatief korte periode, heb ik kennis mogen maken met het leven, de mensen en de cultuur van de grote stad. Hier ben ik een enorme ervaring rijker van geworden.


De laatste periode van mijn stage is inmiddels begonnen. Wat gaat de tijd snel wanneer je het naar je zin hebt. In het begin was het even spannend hoe ik het ging ervaren in Duitsland. Voor mij was het namelijk pas de 2de keer dat op mezelf ging wonen, en dat ook nog eens in het buitenland.


Het was een grote geruststelling dat ik me snel op mijn gemak voelde binnen Tropical Island en een fijne klik had met mijn collega´s. De Duitse taal bleek al snel een bijzaak te zijn. Ik had me voorgenomen om er vol voor te gaan, ook met de Duitse taal. Door het veel te spreken leerde ik het ook snel.


Na 2 weken kwamen er nog 2 andere Nederlandse jongens van de hogere hotelschool. De klik met hun was er gelukkig al snel. Het gevoel dat er mensen in de buurt zijn die dezelfde taal spreken is een grote geruststelling. Wanneer ik dan ergens mee zat, kon ik altijd bij hun terecht.


Sinds moment één heb ik er nooit spijt van gehad om naar het buitenland te gaan. Waar ik in het begin nog heel erg twijfelde of ik er wel echt klaar voor was. Of ik me er op mijn gemak ging voelen of niet. Maar ik ben heel erg blij dat ik heb doorgezet en het onbekende ben aangegaan. Want dit avontuur had ik niet willen missen. Het is een verrijking voor mijn talenkennis maar ook voor mijn zelfstandigheid.


De laatste loodjes zijn ingegaan, helaas zit het avontuur er dan alweer op.

18 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00