Zoeken

Mijn ervaringen

Ik heb altijd al een liefde voor Duitsland gehad. Het lekkere bier, de stevige keuken, de vriendelijkheid en beleefdheid van de mensen sprak mij altijd aan. Nu ik zelf een weekje heb mogen proeven van deze cultuur, ben ik er nog meer van gaan houden.


De ervaringen in het hotel waren geweldig. Ik kon goed opschieten met mijn collega's en mijn stagebegeleidster stond altijd voor mij klaar. De communicatie onderling verliep erg goed en ook de kamer waarin in verbleef was een schot in de roos. Alles ging geweldig, totdat het corona virus ook West-Europa te pakken kreeg.


Mijn huisgenoot van 70 jaar werd met de dag ongeruster. Als zij het namelijk zou krijgen, zou ze er waarschijnlijk aan doodgaan. Op mijn stageadres hadden ze er minder moeite mee. Het besef was er gewoon nog niet hoe erg dit virus zou zijn. We lachte er een beetje om. Na het verloop van de week kreeg ik steeds meer de horen van de eigenaren, meneer en mevrouw Van der Valk, dat het niet zomaar een virusje was. Er werden in het hotel steeds meer maatregelen getroffen. Ik merkte ook dat het hotel met de dag rustiger werd en dat er enorm veel afmeldingen kwamen van klanten die door het virus niet meer naar het hotel kwamen.


Ondanks dit alles bleef ik er moet inhouden en genoot ik van elke dag. Na de eerste week stage te hebben gelopen, ging ik naar huis in Nederland met de veronderstelling dat ik de week erna weer terug zou zijn in Düsseldorf om verder te gaan met mijn stage. Het tegendeel was echter waar. Die zondag werd bekend hoe erg het was en dat iedereen thuis moest blijven. De week erop werd ik gebeld door mijn stagebegeleidster die tevens ook de eigenares is van het hotel met de boodschap dat mijn stage per direct geannuleerd werd. Ze hadden simpelweg geen werk meer voor mij. Ook als deze crisis na een maand zou zijn opgelost, zou het maanden duren voordat het hotel weer alles op orde had. Een begrijpelijk besluit, maar wat wel betekende dat mijn avontuur in Düsseldorf er na één weekje alweer opzat.


Erg jammer, maar het heeft de ervaring niet minder mooi gemaakt.


12 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00