Zoeken

Mijn ervaring

Hey hey🦋,


Deze keer hebben Christel en ik besloten om apart een blog te schrijven aangezien we samen een profiel hebben, om meer vanuit onszelf te schrijven en hoe we het zelf hier in Malta ervaren.


We zijn toch twee compleet verschillende personen en denken over sommigen dingen anders, maar ook merken we dat we een super beslissing hebben gemaakt om hier samen naartoe te komen.


Ik hoor vrienden en familie nog zeggen ‘’ ik zou echt niet met een vriend/vriendin samen 24/7 voor 3,5 maand kunnen leven, we zouden elkaar uiteindelijk de koppen in slaan’’ natuurlijk we merken wel dat we elkaar gewoon genoeg ruimte moeten geven en dat werkt ook prima.


Zelf merk ik nu wel nu ik iets langer dan 2 maanden hier woon dat bij mij de heimwee meer begint in te slaan. Het leven dat je hebt moeten achter laten om hier stage te lopen gaat in Nederland gewoon verder en dat doet me ook meer realiseren wat ik allemaal mis doordat ik nu hier zit. Maar van de andere kant realiseer ik me ook hoe trots ik ben op mezelf dat ik dit heb aangedurft, als iemand me twee jaar geleden zou hebben gevraagd of ik op buitenlandse stage wilde gaan had ik hoogst waarschijnlijk nee gezegd omdat ik gewoon als persoon zijnde hier niet klaar voor was geweest.


Ik ben in deze periode zo gegroeid als persoon dit is echt ongelofelijk, ik dacht ook dat ik alleen maar op opwarm maaltijden zou leven maar heb mezelf al fijn wat lekkere gerechten geleerd (terwijl ik in Nederland nooit kookte), ook al leef ik alsnog ongeveer op wraps🙊 maar ik maak wel bewuste keuzes tijdens het boodschappen doen en laat ook het junkfood gewoon fijn liggen.


Mijn kijk op van alles is compleet veranderd behalve dat ik van nature best een grote stresser ben dat heb ik nog steeds wel vaak als er onverwachts iets gebeurt, zoals dat de stroom in het appartement gewoon voor drie dagen uitvalt 🙃. En op zo een momenten moet Christel me wel even kalmeren. Dit is ook heel fijn dat we elkaar in lastige momenten ook kunnen helpen of elkaar kunnen aanvullen ook weer een pluspunt om met iemand samen te gaan je staat er nooit alleen voor.


Ook even over mijn engels vooruitging, ik merk oprecht dat het veel soepeler gaat om gesprekken aan te gaan en ook allemaal bijna vanzelf gaat. Natuurlijk moet ik wel nog af en toe een woord opzoeken op mijn telefoon tijdens een gesprek😅, maar ik kan ofcourse nog niet het hele engels woordenboek uit mijn hoofd kennen.


Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik super dankbaar ben met de super gezellige mensen die ik nu al heb ontmoet en mooie avonturen die ik tot nu toe heb beleefd.Nederland tot over een maand!

Kusjes Siri💋

240 keer bekeken0 reacties