Zoeken

Malta stage: Vertrek en aankomst (2/10)

Met een koffer in mijn rechterhand, en een handtas in mijn linker, die beiden precies op het maximale gewicht van 20 kg uitkomen loop ik richting de ingang van Maastricht Airport. Mijn vader is meegegaan om me uit te zwaaien. De andere familieleden (en de hond, die ik toch wel het meeste ga missen) heb ik de avond ervoor al een dikke afscheidsknuffel gegeven. Ik ben nog nooit zo makkelijk om 6 uur s ’ochtends uit bed gekomen. Malak was er ook al vroeg bij en Kyra en ik kregen beiden al om 7 uur een Facetime oproep met de vraag: Hebben jullie er ook zo’n zin in?


Eenmaal op het vliegveld aangekomen begroeten we elkaars familie. Toen gingen we de koffers wegen. Dit ging bijna fout, Malak vond het namelijk noodzakelijk al haar Verstegen kruiden mee te slepen in een grote handtas want “anders smaakt het eten in Malta nergens naar”. Ieder zijn ding. Met een verontschuldigende blik naar de medewerkster van de douane voor de lading kruiden keerden we nog een keer naar onze familie op afscheid te nemen, er viel hier en daar wel een traantje. Negen weken is natuurlijk niet heel lang, maar we waren alle drie nog nooit eerder zo lang van huis weggeweest.


We hebben een vlotte vlucht van 3 uur achter de rug wanneer we voor het eerst voet zetten op Maltees grondgebied. Helaas voelde het niet meteen als een lekker vakantiegevoel, want evenals in Nederland regende het. Taxi was voor ons geregeld, en meteen hadden we een leuk gesprek met een vriendelijke Maltese taxichauffeur genaamd Paul. We keken nieuwsgierig naar buiten op weg naar ons appartement om een eerste indruk van het eiland te krijgen terwijl Paul ons bezienswaardigheden begon aan te bevelen en ons vertelde over de leukste feestjes op Malta. Toen we aankwamen bij ons appartement waren we aangenaam verrast. Het was een modern appartement met 3 slaapkamers en 2 badkamers, veel groter dan we aanvankelijk dachten. We hadden even geloot over de slaapkamers (ik kreeg de grootste) en begonnen met uitpakken. Eindelijk in ons nieuwe huis voor de komende 2,5 maand. Kijk maar eens naar de foto's:
5 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00