Zoeken

Malta stage: mijn ervaringen (7/10)

We hadden we de eerste week vrij, dus we zijn iedere dag iets gaan bezoeken. Malta is best klein, je bent vanuit Pembroke binnen 40 min aan het uiteinde van het eiland. We zijn naar de mooie hoofdstad geweest, Valletta. Mdina is ook echt een van mijn lievelingsplekjes, naar mijn mening het mooiste dorpje van Malta. Ook zijn we herhaaldelijk naar Sliema geweest. Dit is de enige plek waar je een beetje kunt winkelen, en je kunt lekker eten aan Balluta Bay. Je vindt genoeg activiteiten op Malta. Er is een leuk waterpark, een aquarium, verschillende duikplekken, een dolfinarium waar je met dolfijnen kunt zwemmen en een kleine dierentuin waar je op de foto kunt met tijgers (wel een beetje zielig). Malta heeft twee zustereilanden genaamd Gozo en Comino. Het is wel de moeite waard om met de veerboot even een bezoekje te brengen.


Eerder benoemde ik al Paceville, het uitgaansgebied. Uiteraard hebben we ook hier een paar nachtjes gefeest. Er zijn veel Nederlanders op Malta, wat wel grappig is bij het uitgaan, want je komt ze overal tegen. Helaas heb ik ook een hele slechte ervaring met Paceville aangezien mijn telefoon hier ergens tijdens het feesten uit mijn tasje gestolen is. Een aardig Nederlands meisje waarvan ik even de naam ben vergeten heeft me tot 5 uur s ’ochtends helpen zoeken naar de dader, maar het mocht niet baten. Tot 7 uur zaten we op het politiebureau. Een duur avondje stappen dus..


Als je van plan bent tijdens de zomer periode te komen bereid je maar voor: het is warm met een hoge luchtvochtigheid. Maar je gaat natuurlijk niet in het buitenland stage lopen zonder de zon op te zoeken. Voor ons genoeg reden om zo veel mogelijk stranden en zwembaden op te zoeken voor verkoeling. The blue lagoon op zustereiland Comino is misschien wel het mooiste plekje hiervoor. Een halfuurtje met de boot en je kunt aan helderblauw water met een ananas gevuld met je favoriete cocktail op een zonbedje gaan bakken. Maar Malta heeft veel mooie strandjes, daarvoor hoef je niet ver te reizen. Toen we in april aankwamen weet ik nog dat we vaak klaagden over de lage temperaturen rond de 20 graden. Toen wisten we nog niet hoe het was om pogingen te doen tot slapen met 37 graden in een appartement zonder airco.67 keer bekeken0 reacties