Zoeken

Malta stage: De cultuur (8/10)

Op het eerste aanblik wint Malta niet meteen de schoonheidsprijs. Zonde vind ik, want het heeft heel veel mooie plekken. Helaas wordt dit een beetje verscholen achter vervallen gebouwen en hijskranen. Je moet de mooie plekjes dus gewoon een beetje opzoeken. Sommige steden en dorpjes vind ik dan wel weer heel mooi, met de kenmerkende groene balkonnetjes in smalle straatjes.


Ze spreken in Malta Engels en Maltees. Je ziet goed terug dat het een Engelse kolonie was, want ze rijden aan de linkerkant van de weg, spreken de taal, dragen schooluniform en hebben een aantal phonecells verspreid staan over het eiland. Malta is sowieso in mijn mening een mengelmoesje van de Engelse, Arabische en Italiaanse cultuur. De Maltese mensen vind ik over het algemeen heel vriendelijk en sociaal. Als je van Italiaans eten houdt, zit je hier goed. Ongeveer 80% van de restaurant heeft een menukaart die bestaat uit Pizza, Pasta en hamburgers.


Malta heeft een rijke geschiedenis, dus als je hier bent om cultuur op te snuiven zijn er veel mooie kerkjes en musea die je kunt bezoeken. Vooral Valletta en Mdina zijn in dit geval interessant. Wij zijn op de meest toeristische wijze Valletta gaan bekijken: met paard en koets. De man die hem bestuurde heeft ons tijdens dit ritje iets verteld over verschillende bezienswaardigheden die op ons pad kwamen en de geschiedenis ervan. Als je dit soort dingen interessant vind, zit je hier goed. Al zou ik de man met de koets niet aanbevelen als je iets wilt leren, we hebben er geen hol van verstaan. Gelukkig was het uitzicht mooi :).
9 keer bekeken0 reacties