Zoeken
  • Lone

Malta doet wat met een mens


“Hoelang woon ik hier al?!” Dat was de gedachte die ik had toen ik erachter kwam dat al bijna twee maanden voorbij zijn. Vliegens vlug zijn deze weken omgevlogen, “De hoeveelste week is dit?”. Met verwondering in mijn ogen kwam ik erachter dat ik niet meer zo op de tijd deed letten. Geniet ik meer en meer van mijn dagelijkse bezigheden en heb ik opeens geen tijd meer om te bellen. Zelfs glipten de woorden: “Misschien blijf ik wel" uit mijn mond. Een manier van denken die ik even kwijt was, van chaotische ja alles komt wel goed en we zien wel madam naar regeltante die alles spik span in orde wil hebben. Wees gerust, zo drastisch en extreem ben ik nou ook weer niet veranderd.


Ondanks dat merk ik wel een verschuiving in mijn denken. Op een goede manier (mag ik hopen). Tuurlijk, alles komt ook altijd goed en het leven is een groot verrassingsei waar van genoten moet worden. Een realisatie punt dat ik dacht al te hebben gezien maar (misschien) nu pas erken. Misschien was die inbraak niet voor niets geweest. Is het raar om te zeggen dat het me juist goed heeft gedaan? En is dan het veranderen inderdaad begonnen? Word ik door deze stage echt een stuk volwassener? Want op het vliegveld werd me nog verteld, “Loon, je gaat als meisje, en keert terug als een vrouw”. 


Malta zal me nooit teleurstellen, dat is zeker. Van prach-tige natuurverschijnselen tot bushaltes op de snelweg. Ik betrap mezelf op het feit dat ik enorm geniet van deze leefomgeving. Het bevalt me eigenlijk wel erg goed. Heimwee, ja dat zal komen en gaan. Maar na een heerlijke wandeltocht/bergbeklimming in Ghain Tuffieha weet ik zeker dat ik eigenlijk wel goed zit. “Dit zit wel snor” zei ik tegen mezelf in gedachten. Omringd door een natuur die we niet kennen in Nederland, een aanrader voor enige natuurliefhebbers of Instagram fanaten. Maar even zonder flauwekul, het is een prachtig gebied waar je kunt wandelen of lekker kunt zonnen op het strand. Op mijn denkbeeldig ‘Wat ik nog allemaal in Malta moet doen' lijstje staan meer van dit soort wandeltochten genoteerd.


Een ander gelukspunt wat ik even kwijt wil is dat in de Smart supermarket ze Belgische biertjes in het assortiment hebben. Zeer zeker, Cisk is heerlijk, maar niks kan opboksen tegen een lekkere La Chouffe. Hierdoor hebben mijn fantastische vriendinnen groepje en ik onze zaterdagavond heel goed besteed. Belgische biertjes, lekker samen gekookt en gedanst op een TLSG* spotify afspeellijst. (*TLSG staat voor: The Limbo Spice Girls) 


Over versnaperingen gesproken, de smacht naar een frikandel speciaal of een kroket is nog nooit zo groot geweest. Of op een terrasje zitten met een schaaltje bitterballen. Dit zijn de dingen die je pas gaat missen als je weet dat ze geen optie zijn. Een ander gemis is naar die ene lekkere maaltijd van mam of pap. Al meerdere malen heb ik de zin horen vallen; “Wanneer zouden hun hebben geleerd zo goed te kunnen koken?”. “Nou gewoon bij het doen” antwoorde ik, die absoluut de vreugde in koken nog niet heeft gevonden. Ik kan en zal niet beloven dat ik terug zal keren als een of andere sterren kok zoals Sergio Herman. Maar een menige pasta zal er zeker van afkomen.


Voor waar de gedachten ligt: "Het leven van een student gaat niet over rozen” geldt dat voor mij meer als: “Het leven van Malta student gaat wel over rozen”. Lekker weer (helaas wel af en toe met een regenbui), een super leuke stage, fantastische vrienden, prachtige plekjes en heerlijke hotspots, de perfecte ingrediënten voor mijn Malta recept. En begint juist de angst om naar huis te moeten gaan op te spelen, “Terug naar huis? Ja dat zal je wel flink tegenvallen". In dat geval ga ik verder met genieten van dit avontuur voordat het voorbij zal zijn. Wens me succes, tot weerziens!


Groetjes,

Lone256 keer bekeken1 reactie