Zoeken

Malaga resumen

Al ruim 4 maanden geleden begonnen in Malaga. Had eerst een totaal ander beeld van Malaga. Ik verwachte wel gewoon palmbomen en strand natuurlijk. Maar het heeft me positief overtroffen qua uitzicht, ligging en levensstijl. Heb een aantal vrienden gemaakt. zeker geen spijt gehad.


Nu wat over de stage. Toen ik aankwam in Malaga om precies te zijn Benalmadena. Belde mijn stagebegeleider me om even te meeten voordat we maandag aan de slag zouden gaan. Dat maakt het wat makkelijker om te beginnen.

Het bedrijf heette Het Kruideniertje en ja het is een Nederlandse Groothandel/supermarkt aan de Costa de Sol. ze voorzien aan bijna alle restaurant/cafe's etc. voedingsmiddelen alcoholische dranken en schoonmaakartikelen.


De eerste weken ging ik mee met mijn stagebegeleider op pad om te kijken hoe het hele proces verliep van bestelling tot levering bij klant. Dit vond ik een goede intro want we reden van plek naar plek en daardoor kon de stad malaga in bijna z'n geheel al zien.


Wat waren mijn werkzaamheden?

Voorraadbeheer

Hierbij heb ik dus leveringen aangenomen en zelfstandig afgehandeld. Dit ging niet altijd even makkelijk in verband met het Spaans wat ik matig beheers en het Engels van de Spanjaarden niet denderend is. Maar dat is geen reden om niet te kunnen functioneren. Hierbij moest ik ook kijken of het aantal klopt (colli) en dit doorgeven aan R. Hofboer.


Magazijnorganisatie

Ik heb hierbij geholpen om de processen in het magazijn te optimaliseren en ruimte te besparen, waar nodig.


Inkoop groothandelaren tot levering bij klanten

Smorgen's mee op pad gegaan, en de levering bij klanten gebeurt ook vooral s ’morgens omdat de meeste horecagelegenheden zich voor moeten bereiden op de dag. Mijn stagebegeleider en ik controleerde of het klopte en vragen aan de klant of alles goed geleverd is en alles naar wens is. (Hier bouw je weer klanten relatie mee op).


Klantenbestand

Dit bestand heb ik vergroot. Ik heb gezocht naar bedrijven aan de hele Costa del Sol, die potentieel kunnen zijn voor Het Kruideniertje.


P.R. Marketing

Ik heb het marketing gedeelte mogen uitvoeren dit is een eigenschap waar ik goed in ben en mij erg bevalt. Ik heb een aantal promo video’s mogen maken in verschillende talen. Dit was tevens voor het nieuwe opstartende bedrijf ‘Search 2 You’. (Een advertentie bedrijf) ook heb ik een promo video mogen maken voor Het Kruideniertje.


Vertegenwoordigen (verkopen)

ik mocht dus op pad gaan en bedrijven binnen stappen en vragen of ze geïnteresseerd zijn om geadverteerd te worden (Search 2 You) en/of ze geïnteresseerd zijn in onze prijslijst van Het kruideniertje


Webdesign

Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites in het internet, maar de term wordt regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites als onderdeel wordt gezien. Dit heb ik dus uitgevoerd. Nieuwe klanten online gezet en zo mooi mogelijk bewerken.


import en export

Van uit Nederland importeren wij natuurlijk onze producten om aan de Costa te verkopen. Dit proces heb ik mogen uitvoeren. export wordt ook gedaan maar niet in de periode waar ik stage liep helaas.


dat was het zo'n beetje.


achteraf zijn m'n ouders een week op bezoek gekomen en daarna wat vrienden. wat het avontuur perfect heeft afgesloten.gr,


zied27 keer bekeken0 reacties