Zoeken

London calling and I don't want to shout!

Bijgewerkt: 19 jun 2018

Paulien Cornelisse stelt in haar bestseller uit 2009 dat taal echt haar ding is, dit is zeker ook van toepassing op mijzelf. Beste lezer en hopelijk mede-taalfetisjist, ik stel mijzelf graag nader aan u voor.


Mijn naam is Michael Siedler. Ik maak deel uit van het team Mediavormgeving en Signmaking in Sittard. Hier verzorg ik voor beide opleidingen de lessen Nederlands. Binnen ons team deelt men de opvatting dat AVO meer is dan een verzameling losstaande vakken. AVO wordt momenteel, daar waar mogelijk, geintegreerd in diverse praktijkvakken binnen beide opleidingen. Er bestaat echter een wens om deze integratie verder uit te bouwen. Toekomstige signmakers, maar vooral toekomstige mediavormgevers kunnen hier profijt van hebben. Waarom? Omdat beeld en tekst/copy hand in hand (dienen te) gaan binnen het creatieve proces waar wij hen voor opleiden. Geloof je me niet? Leg deze opmerking maar eens voor aan een doorgewinterde vormgever/signmaker. Het antwoord laat zich, volgens ondergetekende, raden.


Om bovengenoemde wens meer body te geven, ben ik vanaf drie juli enkele dagen overseas te vinden. Mijn collega Naoual Tanouyat en ik brengen dan namelijk een bezoek aan misschien wel de mooiste stad van Europa, London. Voor ons echter geen to do lijst met daarop bezienswaardigheden en bezigheden als de Big Ben, Buckingham Palace of beer drinking in Brixton.Nope, wij besteden onze tijd 'nuttiger.' Op vier juli start namelijk aan het Chelsea College of Arts de course Creative Copywriting. Naoual en ik nemen hier deel aan. Gedurende drie dagen 'verrijken' wij ons in het algemeen met kennis over Copywriting en worden wij in het bijzonder (bij)geschoold in onderdelen als schrijven voor het web en social media, het kiezen van een juiste tone of voice voor een bepaalde tekst en wat maakt een geschreven tekst nu juist zo goed, minder goed of zelfs 'onleesbaar.' Het is de bedoeling dat wij op zeven juli het vasteland weer aandoen met 'een rugzak vol bagage' die wij vervolgens 'uitstorten' op locatie Rijksweg Zuid in Sittard om een verdere integratie van AVO binnen onze praktijkvakken te bewerkstelligen. Een ambitieuze, maar wenselijke missie. Mijn collega en ik zien dan ook rijkhalzend uit naar ons verblijf in de stad van Khan en hopen onze mission statement te behalen.


Momenteel luister ik dagelijks met veel plezier naar een album van de Londense band The Clash. Tot drie juli blijft London dan ook 'callen' en hoop ik bij aankomst 'my way down on Baker Street' te vinden!77 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i