Zoeken
  • 208282

Leren leven in een andere cultuur.

Hier in Spanje heeft iedereen een wat rustiger ritme. Alles gaat lekker soepel en relaxed. Iedereen denkt hier ‘’dat komt wel goed’’.

Ik, die over alles en nog wat strest moest eventjes wennen aan de Spaanse cultuur.

Net zoals de werktijden van de mensen hier… Hier werkt iedereen van 09:00-14:00, siesta en dan weer werken van 17:00 tot 21:00.

Ik geloofde niet zo in dat hele ‘’siesta gebeuren’’. Ik dacht van neee dat heb ik helemaal niet nodig. Maar ja inderdaad ook ik doe graag een dutje tussen 14:00 en 17:00.

Ik merkte al heel snel dat ik gewend raakte aan dat Spaanse ritme hier dus dan begrijp je dat ik er nog niet zo naar uit kijk om terug te komen…

Ook is iedereen hier erg vriendelijk. Iedereen begroet je, iedereen eet hier gezamenlijk en iedereen helpt je als je hulp nodig hebt. Daarvoor moet je wel natuurlijks Spaans kunnen spreken 😉.

Mas O Menos is mijn Spaans zeggen we dan maar 😉.

De cultuur hier is niet heel erg verschillend van Nederland, maar toch zijn er wat dingetjes waar je eventjes aan moet wennen.

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar