Zoeken

Lawine in Innsbruck


Vorige week op de berg is er een Lawine naar beneden gekomen, bij de jaarlijkse ‘’springbreak’’ sessie op Nordkette waar eigenlijk het grootste gedeelte van de snowboard/ski community in Innsbruck samen komt om het naderen van het einde van het seizoen te vieren.


Op deze dag is er een gigantische lawine naar beneden gekomen, gelukkig stond ik boven aan het park. Maar beneden is de lawine een halve meter achter de ‘’chill area’’ terecht gekomen waar al mijn vrienden zaten, dit is een van de heftigste dingen die ik ooit in mijn leven heb gezien. Iedereen moest rennen maar gelukkig zijn er geen gewonden of vermisten, maar wat nou het ergste aan de hele situatie is, is dat de Bergfuhrer wist van het lawine gevaar maar niks gezegd heeft. De bovenste lift was ook al dicht in verband met het gevaar.


Hierdoor is iedereen in gevaar gekomen en er wordt geen verantwoordelijkheid genomen door de Bergbahn. Er werd zelfs gezegd dat iedereen op zijn minst twintig meter van de lawine af stond wat absoluut niet waar is. Hieronder is te zien hoe dit allemaal uitzag.
Tevens is de dag erna nog een lawine naar beneden gekomen op dezelfde plek, alleen heeft deze de chill area wel bereikt. Gelukkig weer niemand gewond of vermist maar al met al is het een hele gevaarlijke situatie geweest op de berg.


7 keer bekeken0 reacties